Печена тиква с яйца и прясно мляко

9 август 2007 | 20:29 | Аз жената
3 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг тиква
180 г захар
40 г брашно
5 яйца
2 ванилии
1 л прясно мляко
150 г орехи
2 г канела
масло
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

В тава се карамелизира 30 г захар, с която се облива дъното и част от стените й. Тиквата се нарязва на парчета и се овалва в брашно и се подрежда върху карамелизираната захар. Приготвя се смес от яйцата, прясното мляко (охладено), захарта, ванилията, канелата и смлените орехи. С нея се залива тиквата. Отгоре им се поставят парченце масло.
Пече се в умерена фурна.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
33 rate up comment 9 rate down comment
DARI ( преди 11 години )
правила съм тази рецепта без да карамелизирам захар и е много сполучлива.Тиквата /цигулка/ я режа на тънки /5-6 мм/ ленти,които овалвам в брашно и ги редя плътно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар