Есенни мъфини с ябълки и тиква

2 ноември 2018 | 10:02 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
2 и ½ чаши брашно 
2 чаши захар 
1 чаена лъжица сода 
½ чаена лъжица сол
2 яйца, разбити 
1 чаша пюре от тиква 
½ чаша олио
2 чаши ябълки, обелени и настъргани 
2 супени лъжици брашно 
¼ чаша захар 
½ чаена лъжица канела
4 чаени лъжици масло, разтопено
90 мин.

  • Порции: 18

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Подгответе 18 бр форми за мъфини или готова форма с гнезда. Намазнете и постелете с кошнички за мъфини или хартия за печене.

В голяма купа смесете 2 и ½ чаши брашно, 2 чаши захар, сода, сол. В отделна купа смесете разбитите яйца, тиквеното пюре и олиото. Смесете тиквената смес с брашнената смес. Разбъркайте добре, докато се смесят. Добавете ябълките. Излейте по малко от сместа във всяка форма за мъфини.

В малка купичка смесете заедно 2 супени лъжици брашно, ¼ чаша захар и ½ чаена лъжичка канела. Добавете и маслото. Разбъркайте. Ще се получат ронливи трохи. Разпръснете ги по мъфините.

Печете за 40 минути в загрятата фурна или до суха клечка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай