Меню

Прасковен коблер с масло

1 юли 2019 | 05:44 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша масло, разтопено
400 г праскови от компот
2/3 чаша захар + 1 чаша 
1 чаша брашно
½ чаша прясно мляко
1 и ½ чаени лъжици сода 
¼ чаена лъжица сол
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото и с него намажете формата за сладкиша. Леко поръсете с брашно.

В дълбок тиган загрейте прасковите, 2/3 чаша захар и водата. Разбърквайте от време на време, докато се сгъсти сиропът или около 5 минути. Свалете от огъня.

В купа смесете брашното, 1 чаша захар, млякото, содата и солта. Разбъркайте. Излейте тестото в съда за печене като си оставите малко. Подредете прасковената смес върху тестото. Накрая залейте с остатъка от течното тесто. Печете в загрятата фурна до златисто или около 45 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай