![1 супена лъжица зехтин
5 големи гъби, нарязани на ситно
2 големи стръка праз лук, нарязани на ситно
6 чаши пилешки бульон
2 бр наденица, нарязана на колелца
200 г тортелини
3 скилидки чесън, смлян
3 супени лъжици сос табаско
Сол и черен пипер на вкус
5 стръка магданоз за гарнитура](/media/files/resized/article/654x358/bb6/bf1079c53d8ffc77599f159c7ebb3bb6-9965da20091138b7bd100a6715631af4.jpg)
1 ч.40 мин.
-
Порции: 8
Загрейте зехтин в тиган на средна температура. Разбъркайте гъбите и праза в магданоза. Оставете да омекнат за около 5 минути. Отстранете от огъня.
Междувременно изсипете пилешкия бульон в голяма тенджера и оставете да заври на средна температура. Добавете наденицата, тортелините, чесъна и табаското. Намалете огъня и добавете гъбите и праза. Разбъркайте много добре.
Покрийте супата с капак и оставете да къкри за около 30 минути.
Сервирайте супата, гарнирана с магданоз.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: