Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна към силна температура. Сотирайте лука за 10 минути, докато покафенее. Смесете чесъна, джинджифила, кимиона, кориандъра, канелата и карамфила. Добавете към предварително нарязаните домати, сладки картофи и моркови. Разбъркайте и прибавете към лука. Гответе за още 5-6 минути, като разбърквате. Залейте с водата. Овкусете със сол. Оставете да заври, намалете котлона и оставете супата да къкри 30 минути.

Свалете супата от котлона. Пасирайте с пасатор, докато се получи гладка консистенция. Овкусете с лютия пипер. Върнете супата на котлона. В нея разбъркайте фъстъченото масло и оставете да се загрее отново добре, но без да заври. Сервирайте супата декорирана с пресния кориандър и счуканите ядки.

Снимка: iStock

Вижте още: