
Знаем, че за да поддържаме добро храносмилане е важно да пием достатъчно вода, менюто ни да включва повече свежи плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, семена, кисело мляко, кефир, някои сушени плодове като фурми, сини сливи. Едно от най-честите неразположения, свързано с нарушеното храносмилане е запекът. Повече за вредите от нередовното изхождане може да прочетете тук. А в галерията ни вижте кои полезни зеленчуци могат да намалят риска от запек.
Листни зелени зеленчуци
В тази група влиза не само спанакът, но и различните видове марули, айсберг, зеле кейл, рукола. Вкусни и богати на фибри, с малко калории, тези зеленчуци, доказано облекчават симптомите на синдром на раздразненото черво и запека. Снимка: pixabay
Коментари
Напиши коментар