Плъх

1924, 1972, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032
Плъх

Плъхът е олицетворение на магия и агресивност. На пръв поглед изглежда спокоен, уравновесен и весел, но това не бива да ви заблуждава. Външният му вид прикрива холеричен и неврастеничен характер. Плъхът е майстор на всякакви скандали и недоразумения, недоверчив е, сдържан, не обича да споделя проблемите си. От всичко се старае да измъкне само лична полза и възможно най-голяма печалба и използва за целта целият си чар и обаяние.


Плъхът е играч и гастроном, хазартен тип и пияница - не се лишава от нищо, непрекъснато мисли как да си осигури по-добро бъдеще и трупа „бели пари за черни дни”. Създава запаси, които много често се оказват абсолютно ненужни.


Има много богато въображение, но не го използва за творчество, а за критика. Критиките му обикновено са обективни и точни и е добре да се вслушвате в съветите му. Някои Плъхове страдат от мания за разрушаване и могат да унищожават за собствено удоволствие.


Плъхът е дребно животно, когато започне нещо, довършва го до край и проявява честност, ако е включен в общ бизнес. Често проявява мързел, покорство и прекалена предпазливост, привлича го канцеларската работа, където няма рискове и сътресения. Плъхът се справя с умствена работа по-добре, отколкото с физическа. Плъхът трупа пари и ги загубва в момента, в който ги натрупа. Позволява си всичко, а ако ви услужи с нещо, то съвсем няма да е безкористно.


Плъхът се проявява именно чрез любовта. Той е сантиментален и е в състояние да прояви нежност и великодушие към обекта на обичта си, дори и да не му отвръщат със същото.


Плъхът може да има проблеми през 2-рата част от живота си, защото има вероятност да загуби цялото си състояние в неуспешни сделки. За сметка на това старините му обикновено са спокойни и има достатъчно средства, за да живее охолно. За Плъхът е много важно дали е роден през зимата или през лятото. Ако е роден през лятото ще трябва да осигурява прехраната си. Понеже е ленив ще търси лесни начини, които могат да го докарат до затвор или да завърши живота си при нещастен случай.


Мъжът, роден в годината на Плъха ще бъде задоволен и ще притежава богатство. Ако е роден през есента ще е много добродушен и сговорчив. Трудно ще се справя с болестите.


Жената, родена в годината на Плъха е сдържана, внимателна и чувствителна, нежна към близките си. Обича да се занимава с креативни занаяти (плетиво, бродерия). Предначертано й е стремително бъдеще, ако не бъде възпрепятствана от внезапна болест. По отношение на здравето гърлото й е слабо място. Родените през пролетта и лятото имат по-успешен живот от родените през есента и зимата.


Критични години За представителите на този знак критични са 15, 37, 61 и 73-тата от живота им.


Несъвместимости Плъхът има пряка несъвместимост с коня, скрита несъвместимост (проявява се след няколкомесечно запознанство) със заека и потенциална несъвместимост (проявява се след няколко години съвместен живот) с бика.

Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева