Бременност

Положителните страни на бременността

Край на менструалните болки

03.09.2014г. / 14 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бременността винаги е съпроводена с редица неразположения. Но износването на бебето, освен чести оплаквания и известни рискове, носи много радост. Вижте някои от положителните страни на това да си бременна.

Ще бъдете по-често в центъра на вниманието

Всяка жена обича да бъде в центъра на вниманието. А през деветте месеца това ще бъде всекидневие. Ще има много повече интерес и внимание от страна на близки и приятели и това определено ще ви хареса.

Ще се радвате на непрестанната любов на вашия партньор

Със сигурност половинката ви обича. Но щом разбере новината, че ще става татко, всеки мъж се променя. Става в пъти по-мил, грижовен, съобразява се с вашите желания и т. н.

Гърдите ви ще станат по-големи и тялото ви става по-женствено

Много дами, които не са с голям бюст изпитват известно неудобство. С настъпването на бременността вашето тяло се променя. Става по-женствено, красиво, а гърдите ви придобиват нова форма.

Това ще забележите не само вие, но и партньорът ви. Бременната жена е красива и секси. Бъдете уверена в себе си и се радвайте на тази промяна.

Здравословният начин на хранене ще ви стане навик

Ако досега не сте се хранили здравословно, то с настъпването на бременността ще промените значително своите хранителни навици. Здравословното хранене ще бъде от първостепенно значение за вас и бебето ви. А какво по-хубаво от това? Не забравяйте да продължите с този режим и след появата на бебето.

Имате красива, буйна и гъста коса

Състоянието на косата по време на бременност значително се подобрява и това е съвсем нормално предвид хормоналните промени, които настъпват. За жалост, това е само временно, тъй като след бременността настъпват други промени в хормоните, които могат да доведат до косопад.

Свързани статии

Но не се притеснявайте, само след няколко седмици косата ви ще възстанови своите сили.

Пазарувате повече

Жените обичат да пазаруват. Сега ви предстои да пазарувате много повече и не само за бебето, което е на път, но и за себе си.

Край на менструалните болки

Или поне до настъпването на раждането. След раждането и кърменето месечният цикъл ще влезе в норма. Някои жени споделят, че след раждането менструалните им болки са намалели или се проявяват все по-рядко.

Според някои учени това се дължи на елиминирането на простагландините – хормони, които насочват контракциите на матката по време на раждане, а така също играят роля и за менструалните болки.

Коментирай