Мода

На всеки 10 години жената се облича в нови дрехи

06.01.2012г. / 14 22ч.
Надежда Маринова
На всеки 10 години жената се облича в нови дрехи

На всеки 10 години жената трябва да сменя изцяло гардероба. Не заради модата, а заради промяната в статуса в обществото, в жизнената й роля. Иначе често ще изпада в стрес, стоейки пред гардероба и чудейки се какво да облече.

На 20 години
Като млади жени и студентки всичко ни е позволено в дрехите. Можем да носим ярки, крещящи цветове, дръзки деколтета, тънки като спагети презрамки, страстни тесни рокли, съблазнителни мини поли, смели клинове с принтове, скини дънки. Дори работата ни да изисква по-строго облекло, в свободното време сме свободни да се обличаме младежки.

На 30 години
Обикновено днешните жени се омъжват около 30-те си години. Скоро стават и майки. Гардеробът ни трябва да е с една идея по-сериозен. Особено, като минем 36. Няма да е добре да се появите на работа с поличка на волани, с голо рамо или с тениска с щампа на Мики Маус. Все пак запазете сексапила и женствеността в стила си – още сте млади!

На 40 години
Днешните 40-годишни жени не са вече в първа младост, но още са млади. Въпреки това се налагат промени в гардероба. Ако последните 5 години сте пропуснали да прочистите супер младежките си дрехи – сега е моментът. Със строга преценка огледайте и помислете дали е сериозно да се покажете на улицата в минижуп, а на плажа с прашки? Забравете за хлапашките къси панталони и тениски. Колкото и младежки вид да имате и да ви бъркат с по-голямата сестра на дъщеря ви/сина ви, не е разумно да поддържате тийнейджърски гардероб. Заложете на правите панталони, повече ризи и вталени сака.

На 50 години
В петото десетилетие от живота си със сигурност фигурата ви вече не е както преди 20 години, а сигурно сте качили някой и друг килограм и някой сантиметър в повече на талията, ханша и раменете. Заложете на елегантността, класическата дължина на полата и роклята до средата на коляното или точно под него. Никакви тениски с надписи и детински картинки. Ако през 40-те си години сте пропуснали да си набавите – сега е моментът да започнете да носите ризи, жилетки и сака – но вталени и модерни – все пак дори да сте станала баба, не искате да изглеждате като такава. Внимавайте за ретро тоалетите – нищо не може да ви състари така, както дреха със старомодна кройка, плат или десен.

Така че – във всяка възраст играем различна роля и би трябвало да имаме адекватен имидж, който околните да възприемат – студентка, уредник в галерия, преподавател, съпруга, майка и т. н. Освен това дори да запазим фигурата си и да не трупаме килограми, ние трупаме години – костите, гръбначният стълб, широчината на раменете, обиколката на бедрата и на таза се изменят.

И още нещо – независимо какво е социалното ви положение, работа, приятелски кръг и т. н. в гардероба на всяка уважаваща себе си жена трябва да има няколко типа дрехи – за работа, за спорт, за свободното време – за разходка в парка с децата или за среща с приятелки.

Прочетете още:

Коментирай