Мода

Как да се обличате според формата на тялото?

Винаги може да подчертаете най-красивото във фигурата си и да прикриете несъвършенствата

28.01.2014г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Салма Хайек. Снимка: Reuters

Салма Хайек. Снимка: Reuters

Всяка жена има своя уникална форма на тялото. Въпреки това има няколко основни типове фигура. Всяка една от тях има своите плюсове и минуси. Благодарение на подходящото облекло, винаги може да подчертаете най-красивото във фигурата си и да прикриете несъвършенствата.

Крушовидна форма на тялото

Ако фигурата ви е с крушовидна форма, като на Ким Кардашян, тя се характеризира с по-широка долна част и по-тесни рамене. При по-широките бедра и по-тесни рамене плюсовете са плоският корем, талията и раменете. Именно тези точки трябва да подчертаете, избирайки подходящи кройки в облеклото.

Подчертавайки горната част на тялото си, вие минимизирате иначе по-закръглените ханш и бедра. Избягвайте да носите панталони, които подчертават по-широкия ханш, както и прави поли с дължина до коляното. Опитайте с поли, които са с дължина и модел, който се стеснява към коляното. За долната част винаги избирайте по-тъмните нюанси.

За да привлечете вниманието към торса, заложете на по-обемните модели в горната част както и на по-светлите нюанси. Носете рокли без презрамки, за да покажете красотата на раменете и ръцете си. Избягвайте деколтета на блузи, които са квадратни, изберете деколте с формата на лодка.

Свързани статии

Форма на тялото тип „обърнат триъгълник“

За тази фигура е характерен широкият гръден кош, широките рамене и тесни талия и ханш. Най-доброто от вашата фигура, което трябва да подчертаете са краката ви. Също така поставете акцента върху долната част като омекотите горната част и раменете.

Това може да направите като изберете по-ярки цветове за долната част от облеклото, като носите панталони с по-широки и прави крачоли, които ще бъдат и актуални за пролет-лято 2014 година. Избягвайте деколтета на блузи тип „лодка“. Носете дълги до земята поли, а що се отнася до талията, за тази форма на тялото много добре стоят модели с висока талия.

Правоъгълна форма на тялото

Ако имате такава фигура, то с помощта на подходящо облекло ще трябва да създадете криви, които не съществуват във фигурата ви. Избягвайте да носите дългите сака. Вместо тях заложете на по-къси и вталени модели, които да създадат приятна и лека извивка в талията.

Правоъгълната форма на тялото се нуждае от повече женствени извивки. Ако имате хубав и добре оформен бюст, изберете блузи и потници, с които да подчертаете красотата му. Същото се отнася и за краката ви. В случай, че те са дълги и красиви като на Камерън Диас, не пропускайте да подчертаете сексапила им с къси поли или рокли или с дънки и панталони тип „скини“.

Фигура с формата на ябълка

Характеризира се с по-широки гръб и рамене, почти никаква талия и тясна долна част. За сметка на това краката ви са хубави, ето защо трябва да ги подчертаете. Не забравяйте да изберете такива модели на дрехи, с които да издължите торса и да създадете илюзията за добре оформена талия. Носете блузи и потници с V -образно деколте, което ще помогне торсът да изглежда по-издължен.

Ако около талията ви има малко повече мастни натрупвания, изберете блуза, която да е по-свободна и да прикрива несъвършенствата. Носете по-ниски талии на поли и панталони. Заложете на по-късите дължини при полите и роклите, с които да подчертаете краката си и вниманието да се фокусира там, вместо върху горната част на тялото ви.

Фигура тип „пясъчен часовник“

Характерно за тази фигура е, че ширината на раменете и ханша са сходни, а талията е тясна. Вашата фигура се характеризира и с много женствени извивки, които трябва да подчертаете. Избягвайте широките и свободни модели на дрехи. Изберете по-вталени блузи рокли.

По-тесни панталони и поли. Изберете подходящо бельо, с което да подчертаете и красотата на бюста си. Задължително носете ниска талия и не пропускайте да си сложите колан, който допълнително ще подчертае секси формата на ханша ви. Избягвайте високите талии.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време