Мода

Атрактивно ревю на церемонията "БГ модна икона 2014"

Най-елегантните българи за 2014-та получиха високия приз на официална церемония

12.12.2014г. / 12 45ч.
Аз жената
„БГ модна икона 2014“

„БГ модна икона 2014“

На официална церемония във „Витоша Парк Хотел“ на 10 декември 2014 г. най-елегантните българи за 2014 г. – Алисия, Валерия Велева, Велизар Соколов – Заки и Мария Силвестър получиха високия приз „БГ модна икона“ на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков.

По традиция непосредствено преди официалната церемония бяха показани и най-новите колекции на дизайнери и модни марки. Ревю-спектакъла откри Деси Банова – лице на VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова.

„Бъдете ултимативно различни!“ е посланието на дизайнерката, която показа избрани модели от колекцията „Дрескод – ултимативен шик“.

В линията Casual акцент е денимът – материя, олицетворение на младост, удобство и шик. В линията Lady by VHK Fashion дизайнерката Веселка Крачунова засвидетелства своята почит към неизменната елегантност, женственост и финес.

Галерия-бутик RoRa показа колекция за деца и възрастни с мото: „Завръщане в детството“. Дизайнерката Росица Рангелова представи мода в романтичен стил с ненатрапчива изисканост и усещане за класа.

Комфортните и функционални тоалети за малки и големи са от естествени тъкани, а цветовата гама е изчистена и лаконична. Облеклата са многопластови с фолклорна декоративност и комбинация от две и повече материи в една дреха. Ръчно плетените мотиви на една кука са основна идейна линия.

Блясък, лукс, разкош и много нежност представи дизайнерката Поля Кинова. В колекцията на Paloma Fashion тоалетите са украсени с разкошни, бляскави дантели, използвани са ръчни декорации от ефирни цветя, богато декорирани с приказни кристали и деликатни пайети. С официалните предложения на дизайнерката Поля Кинова всяка жена може да преоткрие себе си като приказна героиня.

Тоалетите на Paloma Fashion бяха елегантно допълнени от невероятно красиви бижута. 

„Модата ни дава свободата да бъдем себе си, но и ни наказва за всяка грешка в стила, която допуснем. Не се заблуждавайте от тезата, че „костюмът е вечна класика“. Модата в мъжките дрехи се мени.“ споделя дизайнерката Марияна Папаличева. В новата си абитуриентска колекция „Агресор Блек“ (Aggressor Black) дизайнерката на модна къща „Агресор“ ни представи един различен прочит на модата за мъже.

Мъжка мода представиха по изключително атрактивен начин и RICHMART. Те показаха колекция класически мъжки сака от висококачествени италиански платове с екстравагантни хастари и вталени кройки, подчертаващи силуета.

Саката са подходящи както за бизнес срещи в деловия ден, така и за всекидневно облекло. В дефилето им като манекени се изявиха танцьори от Ансамбъл „Българе“, които са част и от новата танцова формация RICHMART. Най-младият член на екипа е 15-годишната дизайнерка Мартина Мартини.

В ревю-спектакъла бяха показани и произведения на студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия: Нели Деянова с модел от колекция на тема „Етно стил“, Елвира Томалевска с модел от дипломната си колекция „Присъствие“, Теодора Спасова със силует от линията „Грешка в коприната“, Виктория Динева със силует „Липса“, Петя Балева представи силует „Пласт-Тик“ – геометрия и пластичност, както и Андреа Стефанова – специалност „Моден дизайн“ в Институт „Марангони“, Лондон, която представи модел, вдъхновен от футуристичната архитектура.

Стоян Радичев закри ревю-спектакъла с избрани модели от официалната си колекция за 2015 г., в която дизайнерът представя сблъсък на противоположности – съчетание от класика и модернизъм.

 

Свързани статии

Черният цвят е вечната класика, а металните елементи и разчупени кройки показват съвременния дух на модата.

В много от тоалетите присъстват нестандартни комбинации от различни видове дантела. Цялостната концепция на колекцията е представянето на жената като съвременна богиня.

Водещата на изисканото събитие Гери Дончева, по време на ревю-спектакъла смени два тоалета – на дизайнерката Поля Кинова от най-новата колекция на Paloma Fashion и на дизайнера Стоян Радичев от колекцията му за 2015 година. 

Фото: © Хайлайф

Фото: © Антон Марков

Коментирай