Мода

Декорирайте обикновената рокля с пера

Превърнете я в бутиков модел

14.04.2016г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: abeautifulmess

Снимка: abeautifulmess

Перата във всичките им форми и цветове ще бъдат едни от водещите акценти в пролетно-лятната мода за 2016 година. Декорирани върху обувки, якета, аксесоари за коса, чанти или носени под формата на обици и гердани, те придават повече индивидуалност на визията.

Днес споделяме една идея, в която ще видите как да превърнете обикновената рокля в бутиков модел с помощта на пера. Ще ви бъдат необходими 3 ленти с фини пера, които може да закупите от кинкалерията, карфици, шевна машина и разбира се рокля в класически модел и права линия. Когато купувате перата вземете със себе си и роклята.

Така ще изберете най-подходящият цвят, но и продавач-консултантът ще ви даде точните сантиметри от тях.

Преди да започнете със зашиването на декорацията, с помощта на линията измерете около 6 сантиметра. Ако перата ви са с тази дължина и широчина, спазвайте тези сантиметри. В случай, че са по-тесни, отмерете по-малко сантиметри.

Свързани статии

Идеята е да зашиете първата лента не точно за края на роклята, защото няма да е толкова красиво. Фиксирайте с карфици, след което зашийте с помощта на шевна машина.

На няколко сантиметра над първата лента поставете втората и след това третата. По този начин ще се получи богата и красива декорация с пера.

Снимки: abeautifulmess

Коментирай