Меню

Маслен огретен с картофи и кашкавал

29 март 2015 | 13:31 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
4-5 големи картофа, нарязани на филийки
1 глава лук, нарязана на кръгчета или полумесеци
3 супени лъжици масло
3 супени лъжици брашно
½ лъжичка сол
2 чаши прясно мляко
1 и ½ чаши настърган кашкавал или сирене по избор 
сол и черен пипер на вкус
1 ч.30 мин.

  • Порции: 6-7

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете с част от маслото тава за печене със стандартни размери.

Разстелете част от картофите в тавата. Отгоре подредете лука. Върху него подредете и останалата част от картофите. Подправете със сол и пипер на вкус.

В тенджера разтопете маслото на средна температура. В него смесете брашното и ½ лъжичка сол. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Накрая добавете млякото. Когато сместа се сгъсти леко, свалете от огъня.

Залейте картофите със сместа. Поръсете с кашкавала и печете в предварително загрята фурна.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )