Той

Мъжът за парите или парите за мъжа

20.01.2012г. / 10 10ч.
Аз жената
Мъжът за парите или парите за мъжа

Открай време в съзнанието ви битува схващането, че... просто ако сте без пари, сте някъде в „девета глуха“? Че, колкото и красив, умен, секси и неустоим да ви казват, че сте ( в най-добрия случай), има едно голямо НО и когато то липсва в портфейла ви, останалите качества се губят пред образа на конкуренцията от мъжки пол със солидни материални дадености. Когато този образ на всичкото отгоре е привлекателен или още по-зле - визията на странен мумифициран обект от предаванията на National Geographic го прави „чаровен“ според странните женски разбирания, чувството, което ви обзема, ви кара да си изкарвате адреналина по доста неприемливи начини. В повечето случаи съществото, което ви докарва тези биохимични реакции в организма, независимо от външността и умствения си багаж, е с леко надменна самодоволна усмивка, толкова мазна, че се чудите как не си носи кофа със себе си. Самочувствието ви, ако нещо е останало от него, се търкаля самотно по пода и ви подканва да го вдигнете и да си ходите. Незабавно! В подобни случаи това се и случва, понеже женското тяло, което в повечето случаи присъства в такава ситуация, въобще не е забелязало, че кипите отвътре, а гледа с благоговение гореспоменатия субект и се смее на невероятните му тъпизми, все едно наистина е смешно! А онзи ден, когато й разказахте същия виц, ви изгледа с досада и неразбиране. Не, това не може да продължава така! Вие си тръгвате, на всичкото отгоре обвинен в липса на маниери. Не, това наистина не може да продължава така! Замисляте се защо се получава така и колко е несправедлив животът. Та вие съвсем не сте неудачник, печелите нормално. Защо, по дяволите, самочувствието ви е сринато?

Историйката е банална, и е нормално, тъй като се е случвала на много мъже. Те обаче отричат такова нещо . Някои твърдят, че подобно отношение към самия теб е признак за инфантилност, а те отдавна са наясно със себе си и са доволни от това, което правят. На практика обаче, излиза друго. Един от всеки двама мъже го жегва, когато комуникира или попадне в компания с по-успял от него мъж. Ако в ситуацията присъства и жена, която успява да създаде допълнителна конкуренция, нещата се наелектризират до крайност. И за това всъщност не са причина жените. Те просто „подклаждат огъня“ на някои извечни мъжки комплекси, които си съществуват едва ли не от праисторически времена. От археологически сведения знаем, че мъжкият хомо сапиенс е ловувал заедно с други мъжки индивиди, а женските са се грижили за децата и домашното огнище. Ранните хора са се конкурирали с неандерталци за намиране на храна. Тогава конкуренцията е била въпрос на оцеляване. В наши дни не е така, но тя си остава една от водещите и движещи сили на отношенията между хората. Тези древни инстинкти са заложени във всеки човек. И са толкова силни, именно защото са ни заложени от милиони години. За мъжа винаги е било важно да бъде силен, закрилник, той е ловец по природа и се конкурира непрестанно, за да изпъкне сред другите мъжки. Доста наивно и простичко обяснение, като се има предвид колко неприятни ситуации, дори войни са произлезли заради това. Конкуренция за власт и пари. Парите са еквивалент на праисторическата храна, а властта неминуемо носи пари и уважение сред социума. Хомо сапиенс е социално животно.

Положението едва ли ще се промени. А в днешното динамично време конкуренцията е все по силна. Както сред жените, така и сред мъжете. Така, че вдигнете си самочувствието, поизтупайте го и се усмихнете. А насъбраният адреналин го изразходвайте после. Например във фитнес залата. За протокола: мъжете с пари са с кратка слава. Всички жени обичат сигурността. Емоционалната. Заложено им е открай време.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време