Семейство

Ситуации, в които жените са по-критикувани от мъжете

Защо прекалената увереност на жените е приемана като пречка?

12.03.2014г. / 11 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Жените винаги са били поставяни по-ниско в обществото за разлика от мъжете. Често те са по-ниско заплатени, смятани са за по-малко квалифицирани и компетентни. И въпреки, че има надежда това да се промени, те все още биват в пъти повече критикувани от силния пол. За какво?

За фигурата

Дамите, които имат по-закръглени форми винаги са били критикувани и са били карани от силния пол да се чувстват неудобно в кожата си независимо, че партньорът им също не е с добра фигура.

За броя на сексуалните партньори

Със сигурност всяка жена си е задавала въпроса защо мъжете с по-голям брой сексуални партньорки не се критикуват или за тях се смята, че е „в природата им“, а жените винаги отнасят критика. Защо в тези ситуации получаваме отговор „той е мъж“, а на жената се лепва петното „лека“?

За това, че все още не са се задомили

В наши дни все по-често жените избират да родят и създадат семейство след 30-годишна възраст по ред причини. И тук те отнасят по-големи критики за това, че искат да следват мечтите и успехите в кариерата си (например) вместо да се задомят. Ергените след 30 остават в сянка за критикуващите.

Свързани статии

За своята увереност

Често дамите, които са уверени в себе си и във възможностите си, които проявяват решителност и не се притесняват да изразяват своето мнение са приемани като арогантни, като заплаха за изместване в йерархията и т. н., докато мъжете с подобни характеристики на характера са сочени за лидери.

За кулинарните умения

Ако някоя жена не умее да готви или гозбите й не са вкусни, то тя задължително е приемана като лоша домакиня. Момчета, обичта на мъжа отдавна не минава само през стомаха. И няма правило, което да задължава жените да готвят, не бива да се подценяват останалите качества на дамите.

За възпитанието на децата

В ситуация когато децата проявяват признаци на невъзпитание винаги майката отнася критиките. Възпитанието е процес, в който участват и двамата родители и това, че единият прекарва повече време с децата не оправдава отсъствието във възпитанието на децата на другия родител.

Коментирай
11 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Само адски комплексар би критикувал една жена за такива неща! Особено пък за фигурата й. Адски трябва да си зле за да го направиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )