Семейство

Надничат ли децата в Коледния чорап?

12.12.2006г. / 13 25ч.
Вергиния Генова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

България винаги е била отворена за света и за нововъведенията. Наред с песничките Merry Christmas, идват коледните венци и не на последно място Коледния чорап заема подобаващо място в българските домове.

Коледни чорапи вече може да се намерят навсякъде – в касите на супермаркетите, магазините за Коледна украса, дори на уличните сергии. Ако сте почитатели на домашно направената украса – много лесно може да сътворите сами коледен чорап. Само трябва да намерите плат с подходящ десен, да го скроите и зашиете, след което да го украсите подобаващо и да го окачите над камината, детското легълце или просто на стената.

Модерно е и впечатляващо да подарите коледните подаръци на своите близки, колеги, приятели в изкусно направени коледни чорапи. Не забравяйте всеки трябва да има свой отделен Коледен чорап, а защо не и два?

По традиция децата очакват лакомства в Коледния чорап в Коледната нощ, но веднъж окачен на стената е трудно да ги убедите да чакат чак до Коледа. Едно от големите забавления през декември е вечерната проверка на Коледния чорап, дали пък някое обичливо джудже не е сложило някоя вкусна бонбонка, орехче, шоколадче, коледно бастунче, а защо не и малка коледна играчка.

Ако не сте използвали този начин да предизвикате Коледно настроение и очакване във вашите деца – Коледния чорап е добра идея. От време на време поставяйте по някое лакомство в него и това ще бъде повод за дълги разговори относно щедростта и добротата, приказни очаквания и весели подскачания. Много неща може да се напишат за Коледните чорапи, но май е по-добре да проверя дали и в моя чорап няма нещо сладичко, да не забравяме, че рефрена по Коледа е – чудесата се случват.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Nori ( преди 11 години )
Tova e straxotna ideia s kolednia 4orap,napravo zaminavam da kupia da iznenadam moito dete i moia maj za koleda be6e mi v goliama polza blagodaria vi veseli praznici.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар