Семейство

Съвети на един баща към дъщеря му

Те ще ви припомнят какво трябва да търсите в мъжа до себе си

11.03.2016г. / 15 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Родителите са тези, от които цял живот се учим. Понякога съветите, които ни дават са в скрити послания, а друг път ги посрещаме очи в очи. Следващите редове ще ви представят съветите на един баща към неговата дъщеря.

Ракел Изабел де Алдеретте е блогър и в своя блог е споделила някои от ценните уроци предадени от нейния обичан баща. Вижте ги. Те ще ви припомнят какво трябва да търсите в мъжа до себе си.

Запомни, съпругът е човек, който може да те разсмее.

Прекрасно е да срещнеш мъж, с когото да се забавляваш и да се чувстваш добре. Но, моля те, свържи живота си с някой, който те кара да се смееш до сълзи. Запознай се с човек, който ще забележи, когато се чувстваш зле. Но се омъжи за него само тогава, когато той успее да те накара да се усмихнеш, дори когато плачеш.

Светът не е идеално място. В живота ще преживеете много болка. Погрижи се човекът, който ще бъде до теб, да ти помогне да преминеш през него с усмивка. Животът е скучен. Намери някой, който ще го превърне от баналност в нещо интересно.

Белезите по ръцете,  красят мъжа.

Белези по ръцете означават едно от следните две неща – или той знае как да се застъпи за себе си и да защити любимата си, или има златни ръце, които могат да ремонтират и строят. Жените харесват меката и кадифена кожа, но трябва да знаят, че грубата и мазолеста длан винаги е по-добра от меката.

Един мъж със загрубяла кожа на ръцете е трудолюбив, целенасочен и упорит. Той е усетил болка много пъти, но отново и отново е продължавал напред, за да доведе нещата докрай. В живота ще се сблъскаш с безброй препятствия, затова не се омъжвай за човек, който не може да се справи дори с дребни пречки.

Преди да кажеш „Да!“, бъди до него в ситуации на гняв. Бъди там, когато той се изплаши, когато той е развълнуван и когато е болен. Стресът променя човек.

В стресова ситуация ще разбереш много по-бързо истинската същност на човека, с когото искаш да се свържеш в живота си. Ако има нещо, което е дълбоко неприятно – напусни го. Може да дадеш на човек хиляди шансове, но никога няма да го промениш.

Ако вече си объркана или възмутена от някои черти на характера му, повярвай ми, след седем-осем години ще го ненавиждаш. Може да го обичаш до полуда, но приеми факта, че някои хора просто не се вписват заедно.

Довери се на себе си.

Ако до него се чувстваш неспокойна, не се чувстваш в безопасност, изпитваш страх – просто си събери нещата и си тръгни. Не се чувствай виновна, не се извинявай и не се страхувай да не нараниш чувствата на някой друг. По-добре е да бъдеш щастлива с друг, отколкото през останалата част от живота си да живееш в страх.

Ако той поставя парите над всичко останало, то в сърцето му няма да остане място за теб.

Ако той не може да си позволи всеки уикенд да те заведе на ресторант или да ти купува скъпи подаръци, добре. Но ситуацията е различна, ако той е в лошо настроение всеки път, когато поискаш да ти купи нещо дребно, нещо, което ще те зарадва.

Хората се държат с животните така, както с децата.

Ако той се държи лошо с кучето или котката – ти си на ход. Животните са по-малко шумни от децата. Но те също се нуждаят от внимание. Търпението е рядко, но много важно качество.

Свързани статии

Ако той не е в състояние да прости на куче, той няма да бъде добър баща на децата си.

Той трябва да те обича всяка секунда.

Ти си моето малко момиче и си перфектна. Ако човекът до теб не го види, той губи много, не ти. Бъди силна, уважавай и обичай себе си. Ако той се опитва да те накара да се промениш против волята ти, бъди категорична. Ти си чудесна такава, каквато си.

По материали от adme.ru.

Снимки: istock

Коментирай