Свободно време

10 навика на винаги харесваните хора

Как да бъдете като тях

11.07.2017г. / 11 01ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Някои хора са по-харесвани от други. За тях винаги е лесно да бъдат приети в дадена общност, независимо дали става дума за работна или социална среда. Ако сте сред незабелязаните хора, които жадуват за внимание, но не го получават, вижте какво правят винаги харесваните хора и се учете от тях!

1. Те задават въпроси.

За да бъдете забелязани и харесвани, задавайте въпроси. Интересувайте се от събеседниците си и от работата, която ви е възложена. Интересувайте се и от интересите на хората около вас. Така ще подчертаете желанието си да ги опознаете, да разширите контактите си, а и да ги накарате да се чувстват добре. Съответно реакцията на околните към вас ще е положителна.

2. Те не са „залепени“ за смартфоните си.

Ако искате да бъдете добре приети в дадена общност е важно да знаете кога да изключите телефона си и кога да се заровите в него. Отделяйте внимание на хората около вас, за да получите и тяхното внимание и одобрение в замяна.

10 навика, от които се дебелее

3. Те са истински.

Хората инстинктивно усещат изкуственото поведение и го отхвърлят. За да бъдете харесвани, дръжте се естествено.

4. Те избягват да раздават присъди.

Важно е да имате мнение по различни въпроси, но също така е важно да не го налагате на околните като някакъв вид присъда. Ако покажете, че не желаете да слушате чуждото мнение ще отблъснете хората, а няма да ги накарате да заемат вашата позиция.

5. Те не търсят внимание.

Всеки има в обкръжението си по един пример за натрапваща себе си личност. Такива личности имат дълбоки комплекси да бъдат харесвани и популярни в социалните и работните си кръгове. Те непрекъснато се афишират, взимат участие в инициативи, налагат мнението си, разказват истории на висок глас, така че всички, дори глухите да ги чуят.

5 здравословни навика от 5 популярни диети

Ако искате да бъдете спонтанно и искрено харесвани от околните, не правете като тези личности. Отблъскващо е.

6. Те са последователни.

Дръжте на думата си и се придържайте към обещанията си. Когато кажете, че ще направите или изпълните нещо – спазвайте го. Това винаги се забелязва и оценява положително от хората.

7. Те използват положителен език на тялото.

Езикът на тялото е много важен в общуването. Винаги харесваните личности използват позитивни жестове и пози на тялото, които инстинктивно карат другите хора да ги приемат радушно.

4 вредни навика преди сън

Не стойте със скръстени ръце, докато говорите с някого. Не избягвайте погледа му, сякаш компанията му ви е неприятна. Не го прекъсвайте ненадейно, за да изкажете мнение. Вместо това бъдете отворени и честни в комуникацията си.

8. Те оставят силно първо впечатление.

Според множество изследвания, хората, които оставят добро първо впечатление са много по-харесвани от останалите. Важно е как ще ви приемат в първите минути от запознанството, защото ако оставите лошо впечатление, после трудно ще поправите негативното мнение.

9. Те поздравяват хората по име.

Много е важно да показвате уважението си, за да бъдете харесвани. Един много лесен начин да го направите е да поздравявате хората по име. Така те ще ви почувстват някак по-близки.

10. Те знаят кога да се разкрият.

За да ви харесат околните е необходимо да знаете кога и колко да споделите за себе си. Внимавайте с точния момент и правилните обстоятелства, защото в противен случай рискувате да дотегнете на събеседниците си, ако споделяте прекалено лична и прекалено много като обем информация за себе си. Границата е тънка.

Коментирай