Семейство

Коледни подаръци за дядо и баба

15.12.2009г. / 10 39ч.
Надежда Маринова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Баба и дядо са възрастни хора, живели не малко години, преживели не малко радости и разочарования, затова чудесно разбират, че е важен не толкова самият подарък, колкото вниманието и уважението, което им показвате с него. Ето защо подаръците за тях не бива да са екстравагантни, нито ексцентрични, нещо простичко, обикновено, но което знаете, че ще ги зарадва. Все пак се съобразете с тяхното хоби, интереси, професия, начин на живот. На човек, който обича да чете, а не е турист, не върви да му подарите нова туристическа раница или термос. Обратното обаче може – туристът сигурно би се зарадвал на книга – пътепис или с друга тематика. Така че, добре обмислете какъв подарък да купите. Ето няколко полезни идеи:

Подарък от аптеката: апарат за кръвно, комплект хранителни добавки – за високо кръвно, разширени вени, безсъние и т.н., козметика – наблегнете на лечебната козметика за мъже и жени – соли за крака, кремове и масла за масаж.

Подарък за кухнята – подходящ е за кулинари и домошари: нов тиган, тенджера, комплект подправки в подходящи бурканчета, комплект еко почистващи препарати, био-храни от диетичните щандове – заместители на захар, здравословно олио от гроздови семки и други подобни.

Подарък за туристи – туристическа раница, термос, спортен пуловер или суичер, гирички – когато времето е лошо и не ходят на екскурзия.

Здравословни подаръци – масажираща седалка за стол, масажори за ръце, крака, глава, гръб и т.н. Тук влизат също загряващи и отпускащи кремове за масаж. Книга за масаж и лесна домашна гимнастика, фигурка антистрес, диск с релаксираща музика, която е подходяща и за упражнения.

За градинарите – комплект семена за зеленчуци, подправки, цветя, градинарски инструменти, бонсаи  или друго екзотично растение.

За подредените и точните – всякакви календари – настолни, за стената, градинарски, лунни, календар-дневник, календар с умни мисли за всеки ден.

За хората, които ползват бастун (не е шега) - подарете им нов бастун – хубав, скъп, удобен.

Не забравяйте да опаковате подаръка коледно, да сложите една поздравителна картичка с коледно пожелание и като добавка – кутия шоколадови бонбони – възрастните също като децата много обичат сладко.

* * *

Вечните подаръци за баба, леля, учителката, съседката
Всичко за Коледа

 

Коментирай