Писна ми

Писна ми от пушачите

06.04.2011г. / 13 42ч.
Аз жената
Писна ми от пушачите

Писва ли ви понякога?

Всеки човек има правото да диша! Ако бяхме устроени да дишаме сажди, не мисля, че подобно нещо като пушенето би станало на въпрос, но не сме... Много е интересно, че дори уж по-осъзнатите млади хора, дори хора, които обичат природата, включват се в протести против замърсяването и т. н., като се качат в планината и палят отровната клечка на приятелството...

Не обичам да ходя много по заведения – след 5 минути съм зачервена като дърт пияница и не ми достига кой знае колко кислород до мозъка.

Не обичам да чакам по спирки – заради всеобщата „любов“ към точността на градския транспорт, от едната страна бръмчат ауспусите на колите, а от другата някои пали цигара и гледа лошо (видиш ли, тютюнът успокоява и ще му направи вмирисания живот... съжалявам – още по-вмирисан) и понеже е на открито си мисли, че вятърът духа нагоре, докато някои хора се опитват като млади балерини да правят пируети, за да отбягват ... въздуха... Не е много лесно, да знаете.

Върхът на изтезанието обаче не е това. Той е, когато близките ми започнат да пушат... Какво да кажа на майка ми, или на приятелите ми, или на който и да е, с когото съм излязла.. Почти никога няма да се въздържат за дълго(и то само най-близките.. Повечето няма да направят такава огромна жертва като да си осигурят място само за себе си и после да се върнат, ами предпочитат да са готини непукисти и да ми съсипват тялото и нервите цяла вечер)..

Съжалявам, но трябва ли да пожертвам социалния си живот за живот, в който пак дишам дим, но по-малко, или да продължа да поемам чужда отрова всеки ден и да се питам нямат ли милост тия хора или капандурите са им толкова задимени, че дори не осъзнават какво им е на хора като мен.. И знаете ли какво.. Ако го кажа това на някой пушач ще ми тегли една майна, ще бъда ужасен мърморещ човек, ще ми каже, че повечето пушат и не мога да карам толкова хора да спрат само заради 1-2 човека, обаче тези хора не осъзнават колко наркомански мислят и не ги интересува, защото как може да те интересува нещо, за което не подозираш. Техен избор си е дали да пушат, но техен избор ли трябва да бъде кой да живее с дихателни и кожни проблеми?...

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
vipgirl ( преди 11 години )
Това е безумен, ретро и неадекватен текст. Отдавна съществуват места на които нежните организми като твоя да дишат спокойно. Като не те устройва - не стой при пушачите. Никой няма право да ограничава и нашите права. Това си е мой личен избор и съм достатъчно образована и адеквана за да мога да осъзная какво ми причинява, вярвай ми. Но това е моя избор и НИКОЙ няма право да ме критикува или да ми забранява! Освен това не знам защо от написаното изглежда, че ние сме някакви намръщени, ужасни, смърдящи хора . . . . Осъзнай се, живеем във време в което когато хората държат на себе си - изглеждат и се чувстват добре. По един или друг начин се постига. И последно, дихателните и кожни проблеми са въпрос на подръжка, моето момиче, а не на подценения ти социален живот. На мен също мнооооооооооооого ми писна от вас и вашите претенции, но ще се възмущавате само ако дойда във вашата част на заведението и запаля цигара. В противен случай или не стойте при нас или си дишайте спокойно отделно!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Христо ( преди 11 години )
А карате ли кола? Аз може да пуша, но не карам. Е моите цигари ли вредят повече на природата или изгорелите газове от автомобила? Моите цигари ли вредят на околните само или изгорелите газове от автомобила. Ако говорим за активно и пасивно пушене, при шофьорите такава разлика няма. Този, който реално замърсява въздуха и дробовете на пешеходците, си стои на чистичко зад стъклата на своя автомобил. Разликата между пушенето и автомобила е просто, че за едното е широкоразпространено схващането, че е полезно и необходимо, а за другото, че е вредно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар