Писна ми

Обявявам война на магове, гадатели, екстрасенси и тям подобни!

10.07.2008г. / 13 34ч.
Аз жената
Обявявам война на магове, гадатели, екстрасенси и тям подобни!

Знам, че медиите са ангажирани с много болни проблеми в тежко болната ни държава: престъпност, корупция, политическа демагогия, бездарието и безхаберието на министри и чиновници. Забравили сме, обаче, една много по-тежка и по-опасна диагноза – болестта на духа. В сравнение с нея, останалите рани по колективното народно тяло могат да се опишат като грип съпоставен с раково заболяване. Тук страданието е невидимо, агонията мълчалива, но от това нещата далеч не стават по-малко страшни...

Като при колективна масова истерия, всеки втори в България се счита за омагьосан. При професионални “магове”, които “развалят магии” търчат млади и стари, мъже и жени, бедни пенсионери и момичета. Правенето и развалянето на магии се експонира и преекспонира по телевизия, радио, вестници и списания. Ако някой не се е потрудил и се провали на изпити, разбира се, виновен е не неговият мързел, а завистлива съседка, която е направила магия против успех. Ако пълничка и пъпчива тийнейджърка не спечели сърцето на красивата футболна звезда на класа, виновна е пак “черната магия”, а не естественият факт, че момчето е предпочело стройната мажоретка. Болни тичат при маговете за отвари, билки, пренасочване на енергиите, махане на циреи и брадавици, лекуване на рак. Бизнесмени, вместо да проучат маркетинга, търчат при астроложките да им направят хороскоп с делова насоченост. Врачки и ясновидки въртят страхотна търговия с гадаене на таро, кафе, ръка, чаени листенца, нищо чудно и кучешки изпражнения!

И всеки е единствен и най-талантлив. Няма ясновидка, която да не твърди, че е наследница на баба Ванга, нито екстрасенс или астролог, когото да не са удостоили с контакт и съобщения мъдри водачи, духове, а понякога и сам Бог.

В тази легализирана лудница всичко се продава: талисмани, амулети, муски, билки, арабски текстове за омагьосване, вуду кукли, набодени с карфици с цел умъртвяване на съседката. Списъкът е безкраен.

И никой не разбира, че не е чак толкова лесно да се омагьоса човек. Ако беше така, при нашата колективна завист и злоба, да сме се натръшкали всички до един. Пак никой не желае да приеме, че в повечето случаи все пак е за предпочитане да отидеш при интерниста или хирурга, вместо при екстрасенса и баячката. Хората отказват да разберат, че да узнаят бъдещето не винаги е полезно, а понякога може да се окаже и доста вредно. Баба Ванга приемаше само хора, които са в истинска и много тежка беда. Ако Бог искаше да знаем какво ще ни се случи утре или след година, щеше да стори така, че това да е възможно, но би изчезнала всяка тръпка на очакване и вълнение в живота.

Нямаше да има нищо лошо, ако хората, които претендират да са надарени, правеха опит да помогнат безкористно на себеподобните си, както са правели Ванга, Слава Севрюкова, Преподобна Стойна. Нищо подобно! 99% от самообявилите се “окултисти”, “езотерици” и т. н. скубят ближния си без жал, направо му изсмукват кръвчицата!

А какво прави държавата? Ами просто потрива ръце и си събира данъците, както и от жриците на платената любов. Парите не миришат, нали? А Църквата? Предпочита да се занимава със собствените си ежби и да си дели имотите. Едва ли има нещо по-бездушно и сухо от нейните ритуали напоследък. Но правят ли духовниците нещо да изобличат шарлатаните? Най-много да измънкат неубедително някакво общо неодобрение, без сила, красноречие и апостолски плам. Даже от телевизията разбрах, че някакъв селски свещеник претендирал да разваля магия, а един от платените магове посъветвал моя читателка да отиде да й четат Киприановата молитва, преди да внесе таксата си и при него за разваляне на магията. Нещо като примирие между конкуренция и разпределение на ловните територии.

Заприличали сме на колективна психиатрия. Липсват ни само тапицираните стени и онези специални ризи, които се закопчават само отзад.

С добрата воля на едно голямо българско издателство публикувах книга, озаглавена “Свещената магия”, в която изобличавам злоупотребата с това възвишено, древно и прекрасно изкуство и, според читателите, които ми пишат писма, направо съм бръкнала с голи ръце в гнездо на оси. Ако в 21 век имаше клади, щях да се превърна в най-голямата пържола в страната не по желание на Църквата, а с усилията на платените използвачи, на маговете бакали.

Ако Църква, държава, учени, истински магове и психолози предпочитат да не хвърлят камък в рядката кал и си мълчат, това си е тяхно право. От днес аз обявявам война на всеки, който използва магията, ясновидството, лечителството, както и други свои паранормални дарби за пари! Време е да се изгонят търговците от храма! Време е да не се използват бисерите за свине! Време е да се сложи край на духовната проституция!

В тази война няма да използвам заклинания, амулети, енергията си, съдебни искове, клевети или интриги. Това са оръжията на слабите! Ще използвам само меча на Гебура, оръжието на разгневената справедливост и словото си. На хората ще кажа. Не се страхувайте и не си давайте парите на самообявили се “таланти”.

Приканвам шарлатаните да ме опровергаят, ако им стиска! Нека докажат, че е редно да използват духовните си дарби за пари, че в думите ми няма истина! А пък като са толкова велики нека ме омагьосат. Ръкавицата е хвърлена!

* * *

Личният хороскоп на Алена
“Помощ, имам магия” – тема от форума
Омагьосан съм !

Коментирай
17 rate up comment 3 rate down comment
meri ( преди 11 години )
Mnogo iskam da se spre tova gadatelstvo az samata sam dledala na kafe i kato razbrah 4e sam sluga na dqvola poiskah si pro6ka ot bog i isus hristos Zapo4nah da 4eta bibliqta i razbrah kakvo gi 4aka tezi koito slugyvat na dqvola Golqm AD
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
vanq ( преди 11 години )
ako ima nqkoi koito da znae ne6to pove4e za tazi gergina petrova neka da kaje.gore dogu kak izglejda i koi nabor e za6toto i maika mi e edna ot izluganite.policiqta nameri edna takava sas su6tite imena ama tq bila 76 nabor ,4esno kazano ne mi se stuva da e tolkova mlada.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 11 rate down comment
Илиян ( преди 11 години )
И АЗ СЪЩО ОБЯВЯВАМ ВОЙНА НА АСТРОЛОЗИ.ГЛЕДАЧИ.ЯСНОВИДЦИ-ТЕ ВСИЧКИТЕ СА СЛУГИ НА САТАНАТА.НЕ САМО В Библията но и в Корана се говори против тях.наистина не познавам истински ясновидец.най-големите ясновидци са в телевизиите-вие ги знаете.не им вярвайте.за жалост и аз бях сред тях. Бог да ви благослови.търсете именно него и от него ще получите помощ и отговор на всеки въпрос.не се доверявайте на измамните ясновидци."Възлюбени, не на всеки дух вярвайте, а изпитвайте духовете, дали са от Бога, защото много лъжепророци се явиха в света."и още нещо от Деянията на Светите Апостоли-глава16 стих16. И като отивахме на молитва, срещна ни една слугиня, у която имаше дух да предрича, и докарваше голяма печалба на своите господари с врачуването си.17. Като вървеше след Павла и след нас, тя викаше и думаше: тия човеци са раби на Бога Всевишний и ни възвестяват път за спасение.18. Това правеше тя през много дни. А Павел, отегчен, обърна се и рече на духа: в името на Иисуса Христа заповядвам ти да излезеш из нея. И духът излезе в същия час.Ето така трябва да се действува срещу тези слуги на Сатаната.разобличавайте всеки който ви е измамил.гласност и победа на Доброто над Злото.винаги ваш грешният раб Илиян...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
136 rate up comment 3 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Коментар за Гергина Петрова от Варна:Нагла,неука измамница,работеща по описаните от коментаторите начини :брутално и със заплахи.Няма да описвам подробно как.Посегна на най-свидното ми, детето.Това се случи лятото на 2006 год.Щетата ми е за 9500 лв.Осъдих я във Варненски районен съд през октомври 2008 год.,като към мен се присъединиха пострадала жена от София и семейство от Смолян.Имам изпълнителен лист и заведено изпълнително дело.Три години ми струваха много нерви,но ще се боря.Понякога човек плаща много скъпо за наивността си,но акъла и силата му идват все пак за да се бори с неправдата.Изпитанията,които ни се дават трябва да преодолеем и да си извадим поука.Урока,който получаваме трябва да помним.Четете Луис Хейли "Силата е в теб " ,четете и работете по системата на Академик Нобреков и всичко, което ВИ прави по-силни.Лесно става ако го поискате силно.Открийте радост в делника и дребните неща!Правете това ,което Ви съветвам отколкото да се занимавате с простотията,невежеството и измамата-имам предвид такива като Гергина Петрова.Силата е във Вас. Помнете Ницше "Всичко,което не ме убива ме прави по-силен"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 0 rate down comment
ПЕТИНКА ( преди 11 години )
здравейте приятели. Аз лично не мога да...От редакцията:Много молим да ни извините, но повече коментари с реклами на гледачки, пък и на каквито и да било подобни няма да публикуваме. Текстът по-долу изтрихме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
69 rate up comment 0 rate down comment
Александър ( преди 11 години )
СЛУЧАЙНО НИКОЙ НИКЪДЕ НЕ МОЖЕ ДА ПОПАДНЕ КИПРИА.АДЕМ ХОДЖА ТИ Е ПОМАГАЛ МНОГО ПЪТИ БЕЗ ДА ТИ ИСКА НИЩО.ТИ ИСКАШЕ ДА РАЗВАЛИШ СЕМЕЙСТВОТО НА БРАТ МУ И ТОЙ ТЕ ПРОГОНИ.ТОВА Е ИСТИНАТА.ТИ СИ КЛЕВЕТНИЦА,А НЕ ЗАГРИЖЕНА ЖЕНА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Anuel ( преди 11 години )
В клубовете по магия често дискутираме подобни теми.Аз съмия съм Маг, но не работя с хора срещу заплащане, а ги карам ако са доволни да дадат 10 лева милостиня на който й да е просяк, като дори и това се посреща негативно понякога.Та отвратен от хорското дребномислия веднъж рекох: "Ходете си с магиите, че ви отиват на шиите".В резюме: хората сами се набутват между шамарите по различни причини, а шарлатани е имало още поне 3000 години преди новата ера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41 rate up comment 0 rate down comment
Liana ( преди 11 години )
М-д-а-а-а. Някои магии не могат да се премахнат в църквата - за голямо съжаление и изумление. Много внимавайте, когато ходите при такива хора. Ако искат пари, бягайте далеч от тях. Не си пращайте снимките и не споменавайте истинските си имена, нито лични данни, преди да сте се уверили, че сте попаднали при свестен човек.Инак, не се бойте. Едно време са ги горили на клада за да не горят в ада. Сега не ги горят, но пък ще горнат по-късничко. Х-е-е-е-е-е-е-е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Наблюдател ( преди 11 години )
И какво направи многоуважаваната другарка с псевдоним Паула Лайт, изписа няколко ми ти статии, разпространи ги из разни сайтове и форуми и туй то?! Кучето си лае, керванът си върви. За къв чемер си развява байрака с викове за война, пък нищо не прави. Те тея ми ти врачки и гледачки тъй ще си скубят овчия ни народ и занапред, но вината, смятам е ясно, че е в тоя дето дава баницата, а не в тоя дето я яде. То на приказки е много лесно, айде война, айде ще изобличаваме...пък видиш ли, положението си е все същото. По-добрене се хабете, ами си насочете енергията в някоя по-плодотворна инициатива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Рени ( преди 11 години )
Здарвеите че всички вие сте били измамени. но преди жреме когато бях малка баба ми напражи магия уж за татко но ме хвана мен казахами лекарите че нямам шанс да оживея след мен сащото се случи и на брат ми и на него му казаха че няма да оживе разбира се и ни е попаднахме на измамници но срещнахме жена, която наистина ни помогна казва се Пенка спокоен живот и желая аз съм на тези години но мн съм извивяла не е лесно да ти кажат че имаш още 1 ден живот или да ти кажат че брат ти ще умре а тои беше тогава ако не се лъжа на няколко месеца и аз не мисля това че сте попаднали на мошеници ви дава основание да обвинявавате всички защото има и наистина честни да подчертая тя не взе никакви пари от нас и каза на баща ми че ако не подейиства товя което е направила за мен цитирам "ако не се оправи дъщеря ти, вземи пушка и ела ме застреляй, или извикаи полиция и им кажи че съм те измамила". Това бяха неините думи и да кажа че с тази война нищо няма да постигните, тях винаги ще ги има защото с тях е Бог.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар