Писна ми

Обявявам война на магове, гадатели, екстрасенси и тям подобни!

10.07.2008г. / 13 34ч.
Аз жената
Обявявам война на магове, гадатели, екстрасенси и тям подобни!

Знам, че медиите са ангажирани с много болни проблеми в тежко болната ни държава: престъпност, корупция, политическа демагогия, бездарието и безхаберието на министри и чиновници. Забравили сме, обаче, една много по-тежка и по-опасна диагноза – болестта на духа. В сравнение с нея, останалите рани по колективното народно тяло могат да се опишат като грип съпоставен с раково заболяване. Тук страданието е невидимо, агонията мълчалива, но от това нещата далеч не стават по-малко страшни...

Като при колективна масова истерия, всеки втори в България се счита за омагьосан. При професионални “магове”, които “развалят магии” търчат млади и стари, мъже и жени, бедни пенсионери и момичета. Правенето и развалянето на магии се експонира и преекспонира по телевизия, радио, вестници и списания. Ако някой не се е потрудил и се провали на изпити, разбира се, виновен е не неговият мързел, а завистлива съседка, която е направила магия против успех. Ако пълничка и пъпчива тийнейджърка не спечели сърцето на красивата футболна звезда на класа, виновна е пак “черната магия”, а не естественият факт, че момчето е предпочело стройната мажоретка. Болни тичат при маговете за отвари, билки, пренасочване на енергиите, махане на циреи и брадавици, лекуване на рак. Бизнесмени, вместо да проучат маркетинга, търчат при астроложките да им направят хороскоп с делова насоченост. Врачки и ясновидки въртят страхотна търговия с гадаене на таро, кафе, ръка, чаени листенца, нищо чудно и кучешки изпражнения!

И всеки е единствен и най-талантлив. Няма ясновидка, която да не твърди, че е наследница на баба Ванга, нито екстрасенс или астролог, когото да не са удостоили с контакт и съобщения мъдри водачи, духове, а понякога и сам Бог.

В тази легализирана лудница всичко се продава: талисмани, амулети, муски, билки, арабски текстове за омагьосване, вуду кукли, набодени с карфици с цел умъртвяване на съседката. Списъкът е безкраен.

И никой не разбира, че не е чак толкова лесно да се омагьоса човек. Ако беше така, при нашата колективна завист и злоба, да сме се натръшкали всички до един. Пак никой не желае да приеме, че в повечето случаи все пак е за предпочитане да отидеш при интерниста или хирурга, вместо при екстрасенса и баячката. Хората отказват да разберат, че да узнаят бъдещето не винаги е полезно, а понякога може да се окаже и доста вредно. Баба Ванга приемаше само хора, които са в истинска и много тежка беда. Ако Бог искаше да знаем какво ще ни се случи утре или след година, щеше да стори така, че това да е възможно, но би изчезнала всяка тръпка на очакване и вълнение в живота.

Нямаше да има нищо лошо, ако хората, които претендират да са надарени, правеха опит да помогнат безкористно на себеподобните си, както са правели Ванга, Слава Севрюкова, Преподобна Стойна. Нищо подобно! 99% от самообявилите се “окултисти”, “езотерици” и т. н. скубят ближния си без жал, направо му изсмукват кръвчицата!

А какво прави държавата? Ами просто потрива ръце и си събира данъците, както и от жриците на платената любов. Парите не миришат, нали? А Църквата? Предпочита да се занимава със собствените си ежби и да си дели имотите. Едва ли има нещо по-бездушно и сухо от нейните ритуали напоследък. Но правят ли духовниците нещо да изобличат шарлатаните? Най-много да измънкат неубедително някакво общо неодобрение, без сила, красноречие и апостолски плам. Даже от телевизията разбрах, че някакъв селски свещеник претендирал да разваля магия, а един от платените магове посъветвал моя читателка да отиде да й четат Киприановата молитва, преди да внесе таксата си и при него за разваляне на магията. Нещо като примирие между конкуренция и разпределение на ловните територии.

Заприличали сме на колективна психиатрия. Липсват ни само тапицираните стени и онези специални ризи, които се закопчават само отзад.

С добрата воля на едно голямо българско издателство публикувах книга, озаглавена “Свещената магия”, в която изобличавам злоупотребата с това възвишено, древно и прекрасно изкуство и, според читателите, които ми пишат писма, направо съм бръкнала с голи ръце в гнездо на оси. Ако в 21 век имаше клади, щях да се превърна в най-голямата пържола в страната не по желание на Църквата, а с усилията на платените използвачи, на маговете бакали.

Ако Църква, държава, учени, истински магове и психолози предпочитат да не хвърлят камък в рядката кал и си мълчат, това си е тяхно право. От днес аз обявявам война на всеки, който използва магията, ясновидството, лечителството, както и други свои паранормални дарби за пари! Време е да се изгонят търговците от храма! Време е да не се използват бисерите за свине! Време е да се сложи край на духовната проституция!

В тази война няма да използвам заклинания, амулети, енергията си, съдебни искове, клевети или интриги. Това са оръжията на слабите! Ще използвам само меча на Гебура, оръжието на разгневената справедливост и словото си. На хората ще кажа. Не се страхувайте и не си давайте парите на самообявили се “таланти”.

Приканвам шарлатаните да ме опровергаят, ако им стиска! Нека докажат, че е редно да използват духовните си дарби за пари, че в думите ми няма истина! А пък като са толкова велики нека ме омагьосат. Ръкавицата е хвърлена!

* * *

Личният хороскоп на Алена
“Помощ, имам магия” – тема от форума
Омагьосан съм !

Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
нина ( преди 11 години )
през септември 2007 г.след поредица от проблеми потьрсих Гергина Иванова по телефона,която ми казаче имам магия,Поиска ми 300 лб. за развалянето и,Изпратих ги до п,к. посочена от нея.седмица по-кьсно миказаче сьм много зле и ме очакват три гроба - мьж и двама сина.каза ми да изпратя всикото си злато и че след като го пречисти ще ми го вьрне.не само че не ми го вьрна, но ми поиска пари- по 10000 на човек.С такива пари не разполагах.Тя започна да ме притеснява по телефона и да ми казва че скоро ще ми се случи нещо лошо-аз наистина катастрофирах с по-малкия си син.Като по чудо на нас ни нямаше нищо,колата имаше сравнително не големи щети./катастрофата стана в колона,в лошо време-сняг и дьжд./наистина за нас беше голям кьсмет.След прибирането ни аз сьбра 7000 лв. и след няколко разговора с нея и ги изпратиь.Тя беше недоволна и каза че са много малко за това което е направила.Така аз олекнах с 1300 гр.злато,което не ми вьрна и 7000 лв. по кьсно тя не ми вдигаше,обаж даше се мьж,казваики,че е неин секретар и тя отсьства.накрая изчезнаха и двамата, а аз разбрах,че сьм измамена.Имам опис на златото,което изпратих,пазя и бележките с които сьм ги изпратила.Мили хора не вярваите на подобни льжи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
vasil ( преди 11 години )
nqkoi moje li da mi kaje kak da namerq Gergina Petrova Ivanova nad 40 god s rusa kosa 4e i men izmami
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24 rate up comment 22 rate down comment
DESI ( преди 11 години )
Imah problem,otidoh v Plovdiv pri Ivelina Hristova i se pribrah bjasna,oleknala s dosta pari,podrobnosti drug p7t 6te vi pi6a,d7lgo e.Edva togava popro4etoh za neja i pusnah komentar,4e mami,ni6to ne pomaga i t.n. Lele kato zavaljaha obidi,zaplahi,ta *** 6te me prebivat i nasilvat,mafija e po petite mi,JIVOTA MI VISI NA KOS7M,6TE UMRA V UJASNI BOLKI,ZNAELI ME KOJA S7M po IP adresa,molja pro4etete vsi4ki CINIZMI,koito se izljaha v7rhu men,za da spra da komentiram,koeto me podrazni i ne sprjah.ISKAM S7VET KAK DA RAZBERAT HORATA ZA IVELINA HRISTOVA I TOLKOVA DRUGI KATO NEJA KAM MAMJAT NAIVNITE,ZA KAKVI SUMI STAVA V7PROS,KAK BEZSRAMNO BOGATEJAT I KOLKO ISKAM TOVA MOE MNENIE OA STANE OB6TESTVENO DOSTOJANIE,NO NJAMAM PREDSTAVA KAK!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
roska ( преди 11 години )
iskam da pitam nqkoi dr obajdal li s ee na taka nare4enata gergina petrova ivanova vidqh 4e parvoto mnenie e za neq.. zashtoto az se obajdah i mi nagovori 1 ne6ta na koito mn povqrvah.. i se 4udq kakvo da pravq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Спаска ( преди 11 години )
Искам да изкажа мнението си за лъжкинята Гергина Петрова Иванова от гр. Варна. Обажда се майка ми на въпросната госпожа във връзка със здравословен проблем на сестра ми, тя и казва че и направена черна магия за смърт и ако не и пратиме 1200 лева, 10 бутилки олио, 10 кг. захар, 10 сапуна DOV, 4 дамски парфюма и 2 мъжки. Като всичкото това нещо трябва да го изпратиме не на посочен адрес, а до поискване и парите да се изпратат не по пощенски или друг запис а в колета. Аз не вярвам на такива гадателки и казах на майка ми че това е лъжа, но тя беше изпаднала в шок от казанато и от въпросната жена че сестра ми до няколко дни ще умре и беше готова да и прати парите и всичко останало. На другия ден взех и се обадих и аз. Каза ми абсолютно същото че имам магия за смърт и асо до три дни не и пратя 200 лева ще умра. Трябва да и пратя парите за да ме изчисти от магията и след като и пратя парите ще ми каже кой ми я е направил. Реших да накарам една позната на нея същото черна магия за смърт и т.н. Тогава за да убеда майка ми че е измамница я накарах да се обади от друго име. Последва същият репортор черна магия до няколко дни ще умреш. Е успях да я убедя, но на другия ден въпроснота измамница започва за звъни на майка ми по телефона, а тя се притеснява. Обадих и се като и казах да не ни притеснява и че ще ходя да подам жалба в полицията, а тя: "ходи на майка си в ***" и затвори. Пиша всичко това за да предпазя друг наивник като майка ми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
ангел ( преди 11 години )
В една държава управлявана от мафията, няма начин да не се вихрят суеверия и да не ги разпространяват продажните медии. Още по-страшно е че съзнателно се доунищожиха и последните остатъци от сравнително доброто българско образование. Министър Вълчев е по-отвратителен мракобесник и от най-гнусния мошеник-екстрасенс. С реформата му училищата се превърнаха в ООД-та и се подариха на свой хора за експлоатация и затъпяване на децата на България. Никъде по света на съществува подобно нещо - директорите на обществените училища безконтролно да уволняват учители за да си увеличават заплатите тъпчейки децата по 32 в клас, като в 123 СОУ Стефан Стамболов, София, например. Затова и ще излизат неграмотни и ще вярват във врачки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
elka ( преди 11 години )
saglasna sam.horata sa vazmuteni ot tia magove.samo 6hmekeri i dolni mo6hennici sa.mag mi6o mi vze 230 leva za gluposti.xodia po magove ne po sobstveno gelanie taj kato sinat mi iz4ezna.samo im napalnihme dgobovete a te ni gledat seira i potrivat dovolno race.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Паула ( преди 11 години )
ОПРОВЕРЖЕНИЕ от ПАУЛА ЛАЙТ!Уважаеми читатели и сътрудници,Прочетох в site *** нещо, което силно ме разтревожи и възмути. В съседство с името ми, по повод поместени мои публикации, без точка, дистанция или друг отграничаващ знак, непосредствено е поместена следната фраза : Искам България прочистена от ***, турска и еврейска Не знам дали тази подредба е случайност и се дължи на несъобразителност и недоглеждане или е тенденциозна, но се чувствам длъжна да заявя: Никога и по никакви поводи не съм изповядвала етническа, расова или религиозна ненавист. За мен хората са просто хора и трябва да ги свързва любов, разбиране и духовна толерантност. Едни от най-добрите ми познати са били и са африканци, евреи, арменци, турци и роми. Смятам, че ксенофобията е кредо на духовната и мозъчна импотентност. Отново заявявам, че това графично разположение няма никаква връзка с мен или мои авторски материали. Ето и как изглеждат сайтовете:От редакцията:Благодарим, Паула, надяваме се, че нямате нищо против да не правим реклама на такива сайтове и изгледа им тук, изтрихме ги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Зорница ( преди 11 години )
Мила Паула, в тази" легализирана лудница" как да отсеем просото от плявата?Каква е алтврнативата?Сьгласна сьм, че е време да се изгонят тьрговците от храма;да не се хвьрлят бисерите на свинете. А сьщо така,ако не те чуват, отьрси дрехите си и излез.За този меч на Гебура не знам, но знам за двуострия меч на Този, Който идва в светлина (сиреч в познанието)."...че с думи се лесно воюваи се стигат по-високи вьрхове,защото думата Словото пази,а то от сривове вашите домове."из кн.Обичайте Бог на Румяна Господинова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Зорница ( преди 11 години )
Това за войната срешу заблудата е Голямото начало на победата на Доброто.Поздравявам ви. Моля, помогнете да стигне до специалистите: да направят лекарство от рьждата. РЬЖДАТА ще ни спаси от рака.Славата е на Бог.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар