Интимно

Кои храни не бива да си поръчвате на първа среща?

Храни, които трябва да се ядат с пръсти

08.02.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Първата среща обикновено винаги се помни, когато след нея се получи нещо по-сериозно между двама души. Тя може да бъде романтична и да навява приятни спомени или да остави след себе си куп неловки ситуации.

Неловките ситуации могат да бъдат в следствие на предвидими и не толкова предвидими събития. Понякога малките неща развалят представите ни за романтична среща. За да не разваляте магията, наречена романтика споделяме списък със забранените храни на първа среща, които е добре да не си поръчвате. Ето защо.

Спагети

Ако сте поканени на среща в италиански ресторант изберете пица или ризото, но не и спагети иначе рискувате да накапете дрехата си със сос или да остави следи около устата ви. Ако все пак ви се хапва паста, нека не бъде спагети или талиатели.

Чесън

Въпреки ползите за здравето от тази твърде ароматна подправка, на първа среща е добре да избягвате консумацията на ястия съдържащи чесън. Особено, ако човекът, с който се срещате официално за първи път няма да си поръча също храна, в която има чесън. Чесънът може да развали един от най-важните моменти – първата целувка, която няма как да предвидите дали ще се случи или не. Ето защо, за да не изпаднете в неловка ситуация, пропуснете „аромата“ му.

Хамбургери и други сандвичи

Големите хамбургери, които съчетават в себе си различни вкусове и сосове са страхотни за хапване, но не и на първа среща. За дамите е важно да покажат грациозност, етикет, а омазвайки се в сос и борейки се да захапете големите сандвичи определено няма да сте най-приятната гледка. Изберете храни, които не се нуждаят от много салфетки или клуб сандвич, който може да консумирате с нож и вилица.

Супа

Без значение колко ви се яде супа, тя не е подходяща за първа среща. Не забравяйте за маниерите. Сърбането на супа и покапването на брадичката и дрехите могат да развалят представите за романтична среща.

Свързани статии

Храни, които изискват да бъдат консумирани с пръсти

След големите сандвичи в списъка със забранени храни на първа среща са вкусните ребърца, крилца, омари, скариди, които трябва да се белят и т. н. Отново всичко опира до добрите обноски, а консумирайки тези храни, няма как да не се изцапате. Освен това от месото често остават остатъци между предните зъби, които може да не забележите.

Сирена

Избягвайте ястия, в които има сирена, както и мезета, в които се съдържат. Зрелите сирена винаги оставят един леко неприятен дъх в устата след консумацията им, което също може да провали плановете ви за целувки или нещо повече.

Салата

Не всички видове салати са забранени. Но бъдете с повишено внимание към тези, които са с листни зеленчуци. Те също като месото коварно застават в междузъбните пространства.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Кико ( преди 10 години )
Аз пък си поръчвам кисело зейе на първа среща и си стрелям!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 0 rate down comment
bubachko ( преди 10 години )
Абе, тая статия като е за първа среща, тоя защо има брачна халка?! :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Maria ( преди 10 години )
haha zatova nai-dobre na purva sreshta izbqgvaite da qdete
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
1 ( преди 10 години )
8 rate up comment 1 rate down comment
Тя ( преди 10 години )
Е, какво да поръчаме - то нищо не остана...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар