Интимно

Съвети за хигиената на пениса

На вниманието на господата, а и на техните половинки

16.09.2015г. / 15 16ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Интимната хигиена е изключително важна, както важни са чистотата и здравето на всяка една част от човешкото тяло. За максимално удоволствие и за да се отпусне жената ви половинка докрай, е важно да сте внимателни към някои опорни точки в хигиената на пениса, мили господа!

За да бъде пенисът в добро здраве и поддържан в оптимална хигиена, трябва да бъдат спазвани следните препоръки:

Достатъчна консумация на вода

Водата е необходима за отмиване на токсините в тялото. Това важи и за пениса. В уретралния канал се наслагват множество бактерии, които при редовно уриниране се прочистват и отстраняват болестотворните микроорганизми. Пийте достатъчно вода, за да поддържате достатъчно количество кислород в тъканите на пениса.

Редуциране на количеството изпотяване

Задържането на пот върху кожата на пениса и скротума е основа за развитие на лоша миризма и инфекции. Нежната зона в гениталната област е изключително деликатна и затова е добре да се използва бельо, което не запарява кожата. За предпочитане е памучното бельо, което не прилепва плътно към тялото.

Свързани статии

Температура на скротума

Идеалната температура на скротума е около 36-37 градуса. Когато скротумът е с нормална температура, той е с нормална форма, гладка и спокойна кожа.

Бръснене

Добре е да се обезкосмявате, за да се предотвратят възпаления и инфекции по кожните гънки. Вземайте горещ душ преди обезкосмяването, за да омекне косъмът. Препоръчително е преди това да ексфолирате кожата. Използвайте чиста и остра самобръсначка.

Почистване на препуциума

Задължителен е душът всеки ден с акцент върху пениса. Използвайте сапун и топла вода. Специално внимание трябва да се обръща на кожната гънка на върха на пениса, тъй като там се събират доста нечистотии през деня. За да избегнете инфекции, възпаления и дори злокачествени образувания, е необходимо да спазвате стриктно хигиената за това деликатно място.

Коментирай