Интимно

Въпроси, които да си зададете преди да сложите край на връзката

Имате ли радостни моменти заедно?

08.05.2015г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато се намираме във връзка и настъпи моментът, в който се колебаем дали да сложим край на любовта или не, редно е да си зададем няколко въпроса.

Раздялата е трудна и за двете страни. Решението да сложите край на връзката може да отнеме месеци. Необходимо е да се справите с чувството на вина, страх, тъга и т. н.

Ето какво е добре да се попитате преди да кажете на половинката си „Край!“.

Удовлетворява ли ви сексуалният ви живот?

Сексът е много важен елемент от отношенията. Особено в моменти на емоционално напрежение, той носи редица ползи, като спомага най-вече за облекчаване на напрежението, а също така формира и по-дълбока интимност между партньорите.

Имате ли радостни моменти заедно?

Добрите взаимоотношения между двама души изискват добра комуникация, компромиси, доверие, но те също така трябва да имат здравословен баланс помежду си, да имат чести моменти на радост, забавление, да се смеят. Ако връзката ви е драматична, изморителна, не носи положителни емоции, по-голяма част от вашите взаимодействия са отрицателни, вероятно вече не сте един за друг.

Решавате ли конфликтните ситуации по здравословен начин?

Честите конфликти и борбата за надмощие във връзката определено не са здравословни. Но липсата на конфликти може да бъде лош знак за взаимоотношенията.

Ако партньорите са прекалено учтиви един към друг, никога не спорят помежду си, дори за дребни неща, тогава налице е потушаване на комуникацията, чувствата и емоциите на всеки един от тях. Ако вие сте от тези двойки, които могат да споделят един с друг несъгласията, как го правите?

Свързани статии

Имате ли визия за вашето общо бъдеще?

Когато връзката ви продължи във времето, напълно нормално е да започнете да правите планове за общо съжителство, брак, деца. Всеки мечтае да създаде здраво семейство, но невинаги плановете на партньорите съвпадат.

Някои искат пълна свобода, приключения, да постигнат успехи в кариерата и т. н. Затова, ако вие вече сте на вълна семейство, поговорете с любимия човек.

Споделете вашите желания и ако гледате в една посока, връзката ви има шанс да се развие така, както вие желаете. Ако единият от двама ви все още не е готов за подобни промени, вариантите са или да направите компромиси и да чакате, или да прекратите връзката.

Коментирай