Интимно

Какво и колко трябва да знае гаджето за бившите?

Не е нужно да казвате всичко!

13.05.2015г. / 13 49ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето от нас са имали предишна връзка преди да срещнем настоящия си партньор. Любопитството към бившите винаги е налице. Но колко трябва да разкрием пред гаджето си за миналите си връзки? Трябва ли да кажем всичко или да запазим някои неща в миналото?

Ето какво трябва да кажем на половинката си за бившите:

Че те са в миналото

Не трябва да напомняме постоянно на сегашния си партньор, че преди него е имало известна бройка хора. Не му давайте примери от предните си връзки. Всеки си има история, тя е част от живота. Но най-важното, което приятелят ви трябва да знае за бившите е, че те са си останали в миналото, където им е мястото.

Какво се обърка

Понякога е полезно да разкажете на приятеля си какво се е объркало с предишните ви връзки. Така ще разберете мнението му по този въпрос и реакцията му на това, което според вас е нередно в една връзка.

Ако сте имали лоши преживявания е добре да му ги разкажете, тъй като това оказва влияние върху реакциите и поведението ви днес. Тоест тази информация ще е полезна и за половинката ви, за да си отговори на някои въпроси, свързани с личността ви, ако има такива.

Основната информация

Вашият партньор трябва да знае само основните подробности за връзките ви с бившите. Достатъчно е да му кажете името на бившия, времетраенето на връзката и причината за раздялата.

Не е нужно да разкривате интимни подробности от сексуалния и личния си живот с него. Също при никакви обстоятелства не споменавайте как се е целувал, какъв секс сте правили или колко е красив.

Рисковано поведение

Под рисковано поведение разбираме срещи с бивши, които биха могли не просто да предизвикат конфузна ситуация, но и страх у настоящия ви партньор, че пламъкът между вас и бившия може да се възроди.

Дайте знак на човека до себе си, че не би имало сериозни последици при евентуална среща с някой от бившите ви партньори.

Свързани статии

Баланс

Признаваме си, че е изкушаващо да се оплакваш от бившите си, но трябва да се спазва известен баланс. Не трябва да бъдете прекалено негативни, както и прекалено позитивни към миналите си преживявания.

Ако сте твърде доволни от бившия, настоящият ви партньор може да се почувства застрашен. Ако пък сте прекалено критични и сипете омраза, приятелят ви може да помисли, че и него го очаква същото отношение.

Избягвайте сравнения

За нищо на света не сравнявайте сегашния си партньор с някой от бившите. Мъжете като цяло мразят да бъдат сравнявани с когото и да било, камо ли с някой, който е заемал част от сърцето ви преди това!

Правите ли това, ще предизвикате усещането, че той не е достатъчно добър за вас и че мечтаете за бившия си.

Преживели сте го

Мъдро е да покажете на приятеля си, че каквото и да се е случило до момента, то си е останало там, където му е мястото – в миналото. Времето лекува, независимо какви рани е оставило.

Коментирай
Свободно време