Семейство

Неща за брака, които никой не ви казва

Няколко златни правила

30.06.2015г. / 15 45ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Един от най-добрите съвети, които някой може да ви даде по отношение на брака е: „Не слагайте телевизор в спалнята си!“ Няма да повярвате колко помага това за интимните отношения между съпрузите.

Други важни правила за брака са „Не си лягай ядосан!“ и „Научи се на компромиси!“, които ще чуете от своите близки, минали вече по този път.

Но има някои неща, които никой няма да ви каже за брака. Ето защо трябва да сте подготвени преди да направите окончателния си избор. Пък и за да не ви дойде изневиделица...

Бракът няма да запълни празнината в живота ви

Повечето хора смятат брака за висша ценност и се стремят към него през целия си живот. За някои той се превръща в такъв стремеж, че придобива статут на единствена цел в живота. Хората смятат, че бракът ще запълни празнината в живота им и ще ги направи щастливи сам по себе си. Важно е да се знае, че не бракът оправя всички проблеми, а ние самите.

Едно плюс едно прави две

„Две тела – една душа“ е красива мантра, описваща много точно смисъла на брака. Много хора не могат да свикнат с мисълта, че след като се оженят, трябва да се съобразяват с другия.

Въпреки това, най-важното в един успешен и щастлив брак е двамата да не губят индивидуалността си в общото цяло. Ако успеете да съхраните себе си в контекста на брачното единство, бракът ви ще бъде истински пълноценен.

Невинаги ще намирате партньора си за привлекателен

Все още може и да се привличате на интелектуално и духовно ниво, но физическата притегателна сила ще намалее с годините. Това не бива да ви притеснява, защото е нормално явление.

Много хора се стряскат от този факт и започват да търсят причините, мислейки, че с любовта им е свършено. Важното е да оцените пълнотата на връзката си и да се отърсите от мисълта, че любовта гори с един и същи пламък за цял живот.

Фазата на влюбването все някога свършва

Отново трябва да споменем, че горящата и страстна любов, която сте имали в началото на връзката си ще претърпи трансформация, което в никакъв случай не означава, че се е изпарила.

Снимка: iStock

Ако един ден се зачудите защо изобщо сте се омъжили за партньора си, не се притеснявайте. Винаги настъпва момент на равносметка. В края на този етап обикновено нещата между вас се прераждат и продължават с нова енергия на по-високо ниво.

Отнасяйте се с него по начина, по който вие искате да бъдете третирана

Повечето жени имат своите стереотипи и често те се въртят около идеалния имагинерен образ на принца на бял кон, който ще дойде, за да ги носи на ръце към щастливия край.

Романтиката е важна за брака, но за да не паднем от високия прозорец на нашата фантазия, трябва да имаме по-реална преценка за нещата.

Казваме това, за да подчертаем колко е важно, ако искаме да бъдем третирани като принцеси, да се държим и с половинката си като с принц.

Свързани статии

Бракът не означава „... и заживели щастливо завинаги...“

Аргументите в подкрепа на това твърдение се увеличават с годините. Много неща, проблеми и разногласия могат да се натрупат през времето. Единственото нещо, за което трябва да положите усилия (и това важи и за двамата партньори) е да се научите да отдавате на другия необходимото време и търпение.

Само така ще запазите отношенията си здрави през годините.

Едно дете не може да скрепи брака

Доста двойки правят грешката да опитат да скрепят развалените си отношения с дете. Всъщност, при вече влошената връзка, добавянето на огромна всеобща отговорност, каквато е детето, обикновено влошава напрежението.

Коментирай