Интимно

Сигурни знаци, че нямате интерес към връзката ви

Желанието за интимност го няма

23.07.2015г. / 13 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта има връзки, които са краткотрайни, други дългогодишни, които в даден момент се разпадат и такива, които са завинаги. Една от най-честите грешки, които допускаме е навикът. Навикът да бъдем с някого, само за да не сме сами.

Съдбата винаги ни дава ясни знаци, които казват, че вече сме отегчени от партньора до себе си. Не ги подминавайте, а обърнете внимание на личното си щастие. Как да разберете дали е време за нова любов? Вижте следващите редове.

Скучно ви е

Времето, което прекарвате с партньора не бива да се усеща като скука. Ако с нежелание ходите на срещите, след тях се чувствате емоционално изчерпани и отегчени, чувствате връзката си като задължение, значи е време да продължите напред, но сами.

Чувствате напрежение

В любовта никога не е идеално. Винаги има моменти, в които нещо няма да ни харесва в половинката до нас. Но когато всяка негова дума, жест ви дразни и ви кара да усещате напрежение, вероятно сте загубили интерес към връзката си.

Постоянно се карате

Противопоставянето на мненията, споровете са част от всяка една любовна връзка. Те могат много да помогнат за изграждането на една добра комуникация. Но ако моментите, в които се карате зачестят, преминат границите на нормалното или дори се стигне до насилие, значи краят на вашата връзка е настъпил.

Желанието за интимност го няма

Казват, че страстта между партньорите трае между шест месеца и две години. Период, в който трябва да се привличате силно сексуално, да опитвате нови неща в секса, да искате постоянно да милвате и целувате любимия човек.

В някакъв етап е съвсем нормално тази интимност да охладнее. Но ако нямате желание тя да се върне в този момент в любовния ви живот и точно с този партньор, означава, че сте загубили интерес към връзката си.

Свързани статии

Оглеждате се за друг партньор

Един от първите признаци, че сте уморени от вашата връзка е това, че все по-често намирате за интересни други хора от противоположния пол. Погледът ви не спира да търси нова авантюра, често си фантазирате сексуални преживявания с колега, познат или някой, който е привлякъл вниманието ви скоро. Не е изключена и изневяра.

Не споделяте

В началото на всяка връзка партньорите споделят много информация. За миналото им, страховете, радостите от живота, сексуални желания, ежедневни проблеми и т. н. Моментът, в който вие се затворите в себе си и спрете да споделяте с вашата половинка е този, който казва, че любовта ви вече е изчерпана.

Снимка: istock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
milena ( преди 8 години )