Интимно

Уроците, които научаваме след изневяра

Изневярата е една от най-тежките обиди във връзката

08.12.2015г. / 18 31ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка връзка има своите възходи и падения. Изневярата се смята за едно от най-непростимите неща във взаимоотношенията. От нея боли, заради нея си задаваме въпроси и от нея научаваме много, стига да разчетем посланията.

Кои са най-важните уроци, които можете да научите от изневярата?

Отчуждаването не е полезно

Много често хората се затварят в себе си. Не споделят с близките за болката. Опитват се да се справят сами с обидата. Търсят вината в себе си и влошават проблема. Не трябва да се откъсвате от близките ви. Те могат да ви утешат, да ви дадат съвет, а и най-важното е, че не трябва да се срамувате от онова, което сте преживели.

Разпознавайте знаците

Всяко действие има своето предзнаменование. Изневерите обикновено не се случват просто ей така. В много от случаите има причина, освен когато партньорът ви просто не може да си държи „достойнството“ обуздано!

След като преживее изневяра човек се научава да прониква през видимото и да разчита необозримото. Лошото е обаче, когато се поддадем на мнителността и изгубим доверието в хората без да са дали причина.

Не губете вярата в любовта

Една такава мрачна страница от връзката, каквато е изневярата, не трябва да помрачава цялостната ви вяра в любовта и истинската връзка. Ако допуснете това, рискувате да се лишите от бъдещо щастие, което ви чака някъде там.

Независимо от това колко болезнена е била изневярата, трябва да се научите да давате шанс на новото, на светлото, на истинското. Само така ще разберете дали то е такова наистина!

Свързани статии

Не стойте безучастно, чакайки бившият ви да се върне при вас

Надеждата, че той ще размисли и ще се върне при вас след случилото се ще ви попречи да отворите път на нова и здрава връзка, каквато заслужавате. Много жени започват да оправдават мъжете си, защото търсят вината в себе си.

Често проблемът има две страни – факт. Но това не значи да поемате цялата вина за себе си. Приемете случилото се, обърнете нова страница от живота си и не забравяйте – постарайте се тя да е чисто бяла!

Никога не забравяйте

Въпреки че е важно човек да отвори нова и чиста страница от живота си след такъв тежък удар, не трябва да изтрива опита от ума си и поуките, взети от него. Просто дайте задна скорост на предубежденията, но не оставяйте наивността да ви доведе до друга грешка. Разчетете знаците на съдбата и запазете по нещо за себе си от всяка допусната грешка!

Коментирай