Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... най-много изневеряват французите?

Някои факти за изневярата

16.02.2016г. / 16 49ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Моногамията звучи добре на теория. В света на любовта невинаги е лесно да останем верни на своите принципи и половинки. Какво може да ни тласне към изневяра? Мъжете или жените мамят по-често в любовта? Вижте следващите факти от рубриката ни „Знаете ли, че...?“.

Според проучване от 2011-та година, половината от пациентите приети в болница с фрактура на пениса, са пострадали по време на секс с партньор от извънбрачна връзка.

Според други проучвания, съществува по-голям риск от внезапна смърт по време на секс, когато той е в резултат на любовна афера, а не когато е с половинката.

Изневярата обикновено се появява във фазата на една връзка, когато двойките започват да се успокояват, да имат деца. Докато някои области от живота им стават по-пълни и завършени, в други се наблюдава липса, като липса на романтика например.

Над 60% от любовните афери започват на работното място.

Според проучване хората, които са на прага на следващо десетилетие от своя живот (например на 29, 39, 49 и т. н. годишна възраст) са по-склонни да изневерят на половинката си. Това е момент в живота, когато всеки прави равносметка и ако на този етап не се чувства щастлив, търси разнообразие или бяга от проблемите чрез любовна афера.

В проведено проучване, 56% от мъжете, които някога са изневерявали на своята партньорка, са споделили, че са имали щастливи бракове. Докато процентът на щастливо обвързаните жени е бил 34.

Знаете ли, че сексуалната скука е причина за 71% от мъжете да потърсят разнообразие в любовна афера?

Партньорите, които симулират оргазъм по време на секс, са по-склонни към изневяра.

Ново проучване, публикувано в списание „Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking“ показва, че Facebook може да бъде причина за изневяра, раздели и разводи. Това е така, защото потребителите на социалната мрежа не само създават нови контакти, но се свързват и с предишни свои партньори.

Свързани статии

Известно е, че французите са едни от най-добрите любовници в света, но и най-мамещите в любовта. Според проучвания проведени сред тях, изневярата е във възход в тази страна от 1970 година насам.

Мъжете с дълбоки и плътни гласове са приемани като потенциални измамници в любовта.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Данчо от жк"Мла ( преди 8 години )