Интимно

6 грешки, сриващи интимността във връзката

Интимност не означава само секс!

13.10.2016г. / 17 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много двойки правят грешки във връзката си. Грешките могат да бъдат от всякакъв характер. Най-често те са свързани с интимен разрив в отношенията между двамата. Тези грешки водят до разруха в отношенията и понякога дори до крах на връзката.

Кои са най-честите интимни грешки, които партньорите правят?

Мислят си, че излизането на вечерна среща като в доброто старо време ще оправи нещата

В началото на връзката, когато всичко цъфти от емоции и приятни преживявания излизането на вечеря или на тематична среща вечер е било моментът, в който всички негативи се разсейват. Ето защо много двойки смятат, че като започнат пак да излизат на срещи ще оправят нещата помежду си.

Истината е, че трябва ежедневно да се стремите да се държите и да се чувствате като млади гаджета. Комбинацията от зрялост и младежка любов и лудост е една от най-страстните в една връзка и е ключ към успеха ѝ.

Пренебрегват секса, защото не са в настроение

Вярно е, че хората не са роботи и че понякога наистина не им се прави секс, но също така е вярно, че отхвърлянето на партньора поради липса на настроение не трябва да ви става навик. Болезнено е, обидно е, а и говори за охладнели чувства. Ето защо ако искате да запазите връзката си трябва да преосмислите отказването на секс по тази причина.

Влизането в коловоз

Много често влизането в коловоз е неизбежно. Но трябва да опитате всичко възможно да го избегнете или поне да скъсите коловоза, така че отново да стъпите на „нова гара“ във връзката си.

Създавайте си повече емоционалност, изненадвайте се, предизвиквайте се, общувайте, опитвайте нови неща – само така ще избегнете навлизането в опасен монотонен коловоз.

Непрестанното притеснение за това, че сексуалният им живот е застинал

Някои двойки имат този проблем, а обикновено единият от партньорите е по-задълбочен в него. Някои хора приемат липсата на секс твърде навътре и започват да се вглъбяват в проблема като му придават още повече тежест и дълбочина.

Вместо да се тръшкате – направете нещо. Ако искате да запазите връзката си, спешно трябва да върнете интимността в нея. Ако само се ядосвате и разказвате на приятелките си как не правите секс с месеци, това ще ви отдалечи още повече един от друг.

Мислят за емоционалната си връзка като за даденост

Чувствата в една връзка непрекъснато трябва да се подхранват. Няма значение дали си знаете, че се обичате, важно е да си го показвате. Уважение, партньорство, комуникация, споделяне, доверие – всички тези неща трябва да се показват всеки ден. Само така ще избегнете приемането на емоционалната ви връзка за даденост и похабяването ѝ.

Не говорят за секса

Сексът е действие, за което обаче трябва да се говори. Глупаво е да изпитвате свян да говорите за секс с приятеля си или дори със съпруга си. Това е най-добрият начин хем да повишите парата, хем да изгладите неща, които не се харесват на единия или и на двамата партньори.

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 7 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
Стойне от Чукурово ( преди 7 години )
Я на мойта Петрана не говорим за секс,ами само я *** кога я сакам и она мислим(очевидно е) доволна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар