Свободно време

Митове за интимното окосмяване

Неверни твърдения, на които много хора вярват

06.07.2017г. / 13 59ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Около интимното окосмяване се ширят редица митове. Повечето от тях нямат нищо общо с реалността. Ето и кои са най-разпространените заблуди:

„Интимното окосмяване предпазва от полово предавани болести“

Щеше да е много лесно, ако това твърдение беше вярно. Факт е, че една от функциите на космите в интимната област е да предпазват от навлизане на бактерии и частици във вагината, но също така е вярно, че по космите се задържат бактерии, което от своя страна също представлява риск за здравето.

Ако беше толкова лесно да се предпазим от болести, предавани по полов път, просто нямаше да се обезкосмяваме.

Край на нежеланото окосмяване по лицето!

„Интимното окосмяване прави секса по-малко приятен“

Истината е далече от това твърдение. Предпочитанията на хората варират. Някои се чувстват по-добре с окосмяване, други пък предпочитат директния допир на кожата на гениталиите. Интензитетът на усещанията по време на секс няма нищо общо с окосмяването.

„Цветът на интимното окосмяване е същият като този на косата“

При някои хора цветът наистина се доближава, но при повечето хора не е така. Обикновено интимното окосмяване е по-тъмно от това по останалите части на тялото.

„Изцяло натуралното окосмяване отблъсква партньора“

Няма такова правило. Всичко се свежда до индивидуалните предпочитания на мъжете, пък и на жените. Някои обожават да впиват пръсти директно в меката кожа на гениталиите, други обаче се възбуждат от натуралния вид на интимните части. Някои мъже дори искат от половинките си да спрат да се обезкосмяват, за да не приличат на малки момиченца там долу.

Хитра маска за премахване на окосмяване около устните

Свързани статии

„Интимното окосмяване не спира да расте“

Всеки косъм в човешкото тяло има предопределена дължина. Дори косата спира да расте след определен период от време. Така че, този мит е напълно неверен.

„Кожата по гениталиите е нежна и не трябва да се бръсне“

Ако се бръснете агресивно и не внимавате да не се порежете е естествено да се каже, че вредите на интимните си части. Но няма такова правило, че не трябва да се бръснете. Ако решите да го правите, нека е внимателно и с подходящ за целта сапун, крем или пяна за бръснене с неутрално pH.

Снимка: pexels

Коментирай
Свободно време