Интимно

Живот без секс?!

19.04.2010г. / 09 30ч.
Аз жената
Живот без секс?!

Възможен ли е живот без секс? Вие самата кога за последно имахте интимни отношения? Статистиките сочат, че с възрастта броят на сексуални контакти при жените рязко намалява, особено след навършването на 40.
Разбира се това е строго индивидуално – всеки със своята съдба.

Понякога се случва да имаме дълги периоди без секс: по време на бременност, след раждане, при дълги командировки на партньора, при заболяване или просто при липса на партньор.

Разговаряме с 38 годишната М. И. от София, майка на 12 годишен син, разведена.

“С бащата на моето дете се разделихме когато синът ни бе на 4 години. От тогава изминаха 8 години. През цялото това време не съм имала полови контакти. Дали ми липсват? Мисля, че вече не. В началото бях много травмирана от раздялата. Напълнях много. После отслабнах, но имах страх да общувам с мъже. Сега понякога ми се иска да не се беше случвало така. Но, честно да ви кажа – свикнах. Свиква се да се живее и без секс. Синът ми е най-важното нещо в моя живот. Друг мъж не ми трябва.”

Истината е, че сексът е важен за нашето физическо и психично здраве.
Добре изглеждащи, енергични и свежи жени крият тайната си, че имат чести полови контакти. Не е задължително всички да са с един партньор, ако ги питате. Днес има достатъчно средства за предпазване. По-важното е да се забавлявате и да не оставате сама.

* * *

Сексуалният живот след раждането
Брак без секс – какво да правя
Защо ни е нужен сексът?

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
strannika ( преди 9 години )
До Анонимен: Da niamash seksoalni jelania e vse edno da si zabravena ot diavola...sledovatelno Bog taka iska!:)I az Bix iskal da Buda kato tebe i se staraia ,no ot kakto mi se natrese diavola mi e po trudno.,,no uspiavam!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
strannika ( преди 9 години )
До sidi: Tova e dobre ..,ako ne jelaesh da go pravish losho e kogato imash seksoalni jelania kum drudi!:)~
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
още една жена без се ( преди 11 години )
Здравейте. От три години не правя секс. До този момент секса за мен беше логично допълнение към чувствата, които изпитвах към мъжът с когото имах връзка. Него вече го няма. И аз не мога да насиля себе си да "спортувам" /да правя секс заради секса/. Все пак не съм животно. От време на време ме обземат пристъпи /за щастие краткотрайни/ като някакъв бяс са...Мисля, че това е агресивната компонента на секса /знае се, че има такава/. Просто явно това е вид агресия, която се мъчи да се реализира. Енергийно търси път да се разтовари, да излезе от човека. Не знам дали отново някога ще правя секс, защото за мен това е обвързано с условието да харесвам, обичам и уважавам другият човек, да има тръпка между нас...А след това, което преживях...просто не знам мога ли да го имам отново същото нещо...Обезверила съм се, защото се чувствам някак опустошена. И на фона на това тези инцидентни "импулси", за които говоря ми изглеждат животински и неуместни. Влязох тук, именно търсейки начин да ги прекратя.Огромна част от познатите ми двойки не се обичат, нямат тръпка, но кретат заедно, защото знаят, че поотделно няма да са по - добре. Правят секс по навик, вяло, за да са като другите, нормални...Споделяли са ми някои...Повечето си имат връзка и настрани, с други хора...Не съдя никого, но това е тотална девалвация на иначе нещо прелестно...Не знам аз дали съм нормална или не, но не мога и не искам да се включвам в тази игра - секса като спорт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 11 години )
Възможно е, аз съм асексуален и често когато го разкрия пред приятели, става причината да ме виждат като някакво извънземно. Но като цяло да има хора като мен, които нямат сексуални желания и НЕ СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ!Интересно е да видя и другите мнения, все пак правя доклад за това и тършувайки из нета за информация попаднах на тази тема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
мими ( преди 11 години )
със съпруга ми сме женени от14г.Водим постоянно полов живот и винаги ни е много хубаво.Вмомента съм бременна за втори път и имаме временна забрана-нямаме търпение да ми разрешат да започнем отново.Кой както си го направи,така си го ползва.Никога не пренебрегвайте съпруга си ,за да не ви пренебрегва и той!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
катя ( преди 11 години )
Аз съм жена на 58 години.Омъжена съм от 33 години и имам двама синове на и 31 години.Случи се така,че миналата година по същото време хванах съпруга ми в изневяра със жената която обгрижваше майка ми по социална програма,която е 20 години по-малка от мене.Естествено че ме заболя много,защото през годините моят съпруг винаги ме е обичал и се е държал много коректно с мене.Но ние с него не водихме полов живот близо 8 години и по тази причина той е потърсил секс който не намери при мене,защото имах проблеми гинекологични и един доктор-доцент от Варна ми каза:-Никакъв полов живот!Естествено съпругъм ми свикна че от тука нантатък той няма да има жена.Аз послушах съвета на доктора за което съжалявам безкрайно-защото се оказа че съм жена в истинския смисъл на думата-разбрах какво значи да водиш пълноценен сексуален живот.Сега направо процъфтях според думите на съпруга си-той е много активен все още независимо че е на 59 години -но болката от изневярата ще ме боли до края на живота ми макар че беше по моя вина/доколкото може да се каже че е вина/.Нямах полов живот 8 години имам го сега-знаете ли какво прекрасно чувство е!Затова жени изживейте живота си пълноценно а не като мене-едно разминаване което ми костваше едва ли не разпадане на семейството ми.Сега съпругът ми ме обича-то се чувства но раната от изневярата му никога не ще зарастне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
sidi ( преди 11 години )
Аз съм на 53г. и не съм правила секс от 10г.Омъжена съм от 20г.Мъжът ми е болен и проблемите идват от този факт.В по-младите години той ме пренебрегваше и предпочиташе други жени.Сега имам пълно основание да постъпя с личния/интимния/си живот по мое усмотрение,но без чувства не става,а и да ги има, зависи от възпитание,манталитет и т.н.Моето поколение сме с консервативно възпитание,поне емоционално сме съхранени, не сме амортизирани в тази насока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
deva ( преди 11 години )
Zdraveite!(izviniavam se predvaritelno za upotrebata na latinica,no neuspiavam da prevklucha na kirilica)Nesum pravila sex ot 10meseca,a izpitvam ujsna nujda,no kakto veche gore spomenavate,nemoga da pravia prosto sex kato akt.za men toi e pravene na liubov.s predishnata mi polovinka praihme postoianno(niakolko puti na den),koito nejelae da pravi sex,a ima postoianen partnior vinagi moje da nameri opravdanie za da NEpravi,no tova e greshka...greshka koiato mnogo jeni dopuskat i posle se vaikat,zashto mujete im zalitnali po drugi ili se oplakvat ot lipsa na strast-edin suvet kum damite s partnior do sebesi-NISHTO NIAMA DA SE SLUCHI KAKTO SI GO PREDSTAVIATE V GLAVITE SI AKO NEVZEMETE NESHTATA V SVOI RUCE i poviarvaite vs shte e ok:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Пенка ( преди 11 години )
Живот без секс?!Това не е възможно - както и да го погледна.Може авторката на статията да се е развела с мъжа си, именно защото не е правела секс с мъжа си, и да не й харесва това или да не получва това коеот иска а я страх да си го поиска от него.Всяка жена има съкровенни мисли , които желае да осъжестви, аз лично моите съм ги осъществила с моя съпруг и който каже че секса не е важна част от семейния живот на двама човека, то май не е изпитал върховната страна на нещата.Хайде сега, моля госпожата да си признае, ако не го прави тогава с мъж, то може с жена а и пазара предлага доста помощни средства за задоволяване и няма как да не се мине някой и друг път.Това дете , как го е направила,от въздуха ли......айде сега 8 години.няма такова нещо, хубав ден на всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Гианея ( преди 11 години )
Какво значи "секс"??? Това пие ли се , яде ли се, дреха ли е за да я облечеш или друго мотериално нещо???Това са ЧУСТВА! Нима една жена може да прави секс без да има чуства - това е много лошо!?! Така се присъединява ме към мъжкото естество, което по своего рода се равнява на животинското ... Не че мъжете са животни, просто те са устроени по - подруг начин и в повечето ситуации мислят с неправилната глава. Зная го от личен опит!!! Омъжена съм от 29 години, а съм на 46. Животът ми до тук е не просто буря, а тайфун. Отдавна не правим истинска любов. Няма чуства, няма тръпка, няма я химията. Свиквам малко по малко, радвам се на вниманието отделено за мен и толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар