Интимно

Живот без секс?!

19.04.2010г. / 09 30ч.
Аз жената
Живот без секс?!

Възможен ли е живот без секс? Вие самата кога за последно имахте интимни отношения? Статистиките сочат, че с възрастта броят на сексуални контакти при жените рязко намалява, особено след навършването на 40.
Разбира се това е строго индивидуално – всеки със своята съдба.

Понякога се случва да имаме дълги периоди без секс: по време на бременност, след раждане, при дълги командировки на партньора, при заболяване или просто при липса на партньор.

Разговаряме с 38 годишната М. И. от София, майка на 12 годишен син, разведена.

“С бащата на моето дете се разделихме когато синът ни бе на 4 години. От тогава изминаха 8 години. През цялото това време не съм имала полови контакти. Дали ми липсват? Мисля, че вече не. В началото бях много травмирана от раздялата. Напълнях много. После отслабнах, но имах страх да общувам с мъже. Сега понякога ми се иска да не се беше случвало така. Но, честно да ви кажа – свикнах. Свиква се да се живее и без секс. Синът ми е най-важното нещо в моя живот. Друг мъж не ми трябва.”

Истината е, че сексът е важен за нашето физическо и психично здраве.
Добре изглеждащи, енергични и свежи жени крият тайната си, че имат чести полови контакти. Не е задължително всички да са с един партньор, ако ги питате. Днес има достатъчно средства за предпазване. По-важното е да се забавлявате и да не оставате сама.

* * *

Сексуалният живот след раждането
Брак без секс – какво да правя
Защо ни е нужен сексът?

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Жана ( преди 11 години )
Точно това обяснявах на гаджето си днес. 6 години, в периода, в който бях омъжена, изобщо не правих секс. И НАИСТИНА изобщо не ми липсваше. Не, само защото синът ми беше малък, имах страшно много работа, болни свекър и свекърва. Не, защото нямах предложения, просто НЯМАХ никаква нужда от секс. А изглеждах и се чувствах прекрасно. Но имах нужда от НЕЖНОСТ! Двете думи са абсолютно различни. Сексът можеш да го имаш винаги, нежността - почти никога :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
D* ( преди 11 години )
Темата интересна,защото аз самата напоследък се притеснявам за самата себе си . Не съм правила от 4 години,съответно не съм и имала връзка,но най-странното е ,че и не изпитвал кой знае какво желание за секс. Не ми липсва. Не мога да с еоплача. След тежка раздяла,просто вече съм твърде претенциознна сякаш към мъжете и не мога да открия някого ,когото да ме впечатли,или може би все още обичам бившата си любов.... и аз не знам . Фактът е , че не съм имала връзка и полови контакти ит много време ,но се чувствам добре,не бих казала , че полуядавм без секс,чувствам се добре и физически, и психически. Това нормално ли е ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Tea ( преди 11 години )
Мога ли да запитам на каква възраст е авторката на тази статия и какъв е опитът и по темата. Звучи ми прекалено субективно и незапознато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Росица ( преди 11 години )
Много жени живеят без секс, защото не могат да си намерят партньор, поради продължително заболяване или например монахините. Отношението към секса е твърде индивидуално и не може да се правят обобщени изводи - едни жени могат без секс, други - не могат. Относно здравето и секса - също не е ясно дали жените без секс стават по-болни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
НЕПОЗНАТА ( преди 11 години )
ЖИВОТ БЕЗ СЕКС НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА ИМА-ТОВА Е НЕЩО КАТО СПОЙКА МЕЖДУ ХОРАТА КОИТО СЕ ОБИЧАТ ИСТИНДКИ,НО ДА НАРИЧАМЕ СЕКСА ЗАБАВЛЕНИЕ....ЕДВА ЛИ....ПО-ТОЧНО БИХ ГО НАРЕКЛА КРАСИВ РОМАНС И ФИНАЛ НА ВЪЛШЕБСТВАТА ОТ РОМАНТИЧНАТА ВЕЧЕР
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време