Сложете 1 литър вода да заври. Смесете каймата с ориза. Добавете малко сол и черен пипер на вкус. Оформете кюфтенца. Започнете да поставяте във врящата вода. Оставете да врат поне 15-20 минути на слаб огън. 

Почистете лука и чесъна. Запържете в загрятото олио, добавете нарязаните на кубчета домати. Оставете сместа да се сгъсти на тих огън около 25-30 минути, като разбърквате от време на време. Накрая добавете подправките и извадените от водата, вече сварени кюфтенца. Оставете още 10-тина минутки на огъня и свалете.
Поръсете с магданоз. Поднесете топли, по желание с гарнитура от бял ориз.
Добър апетит!

* * *

Яхния кюфтета със зеленчуци
Пържени кюфтета
Кюфтета от лапад
Кюфтета в доматен сос с много подправки
Кюфтета от коприва и картофи
Кюфтета на фурна