Меню

Яхния с нахут за 15 минути

31 октомври 2025 | 10:30 | Илияна Николова
4 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Рецепта за яхния с нахут и чоризо за 15 минути
15 мин.

  • Порции: 4

Яхния за 15 минути звучи като нещо невъзможно, но не е така. Имаме предложение за яхния с нахут и чоризо, която се приготвя само за 15 минути и е подходяща за забързаното ви ежедневие. 

Продукти
Приготвяне
  1. В тиган запържете чоризото, лука и чесъна за 5 минути или докато чоризото добие загар. 
  2. Отцедете излишната мазнина, след което добавете подправките и разбъркайте. 
  3. Добавете доматите, лимоновия сок, нахута и разбъркайте. 
  4. Оставете да къкри още 5 минути, за да се сгъсти леко, след което поръсете с магданоза. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай