Меню

Шаран, пълнен с орехи

6 декември 2004 | 00:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
голям шаран около 1-1/2 кг
1 кг лук
олио
1 ч. л. червен пипер
малко канела
1/2 ч. л. черен пипер
1-1/2 ч. ч едро счукани орехи
ситно нарязан магданоз
няколко лимонени резенчета
1 с. л. домате

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете шарана. Нарежете лука на филийки и го запържете в олиото. Посолете го и прибавете червения и черния пипер, канелата, орехите и магданоза.

Разбъркайте сместа и с част от нея напълнете шарана.

Останалата смес изсипете в продълговата тавичка и отгоре сложете напълнения шаран с 2-3 л. олио.

Налейте половин чаша вода, в която сте размили 1 л. доматена салца и печете в умерена фурна около 40 мин. Украсете с лимона.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай