Готварство

Пиле с ориз и гъби на фурна

Пиле с ориз и гъби на фурна
Продукти:
4 порции пилешко месо (бутчета, крила, бяло месо) 2 ч. ч. бял ориз 1 и 1/2 ч. ч. пресни печурки на филийки 1 голяма глава лук черен пипер червен пипер чубрица олио сол
Приготвяне:

Пилешкото месо се сварява в тенджера. В тиган се запържва наситнен лук, когато стане стъклен се добавя измития ориз. Запържва се всичко за кратко и се добавя пилешкият бульон. Ври до готовност на ориза, подправяте със сол и черен пипер, след това се прехвърля в тава, нареждат се порциите пиле, мажат се с червен пипер. Гъбите се запържват в тигана от ориза като се добавя малко олио, сол и чубрица. Разпределят се върху ориза. Запича се във фурната на максимална температура до хрупкава кожичка на пилето.

Опитайте още:

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 0

Напиши коментар

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto