Меню

Бързо и интересно пиле

27 май 2012 | 23:27 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
Пилешки гърди – 2 бр.
Червени чушки – 2 бр.
Мед – 2 с. л.
Соев сос (хубав) – 3 с. л.
Зехтин – 4 с. л.
Пресен чесън – една връзка
Лимон (лайм) 1 бр.
Джинджифил – колкото можете да понесете. 50 г са достатъчни.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Нарязваме пилешките гърди на лентички – около сантиметър дебели. Слагаме ги в силно загрят оребрен тиган без мазнина за 2-3 минути, като ги обръщаме. Заедно с месото слагаме и нарязани на ивици червени чушки.
След като месото побелее го заливаме със смес от зехтин, мед, соев сос и лимонов сос. Едновременно с него добавяме нарязан пресен чесън и настърган джинджифил. Сместа се бърка докато сосът се сгъсти и стане около 1/2 от първоначалното си количество.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай