Меню
Готварство

Кифлички Карлсон

06.12.2005г. / 22 36ч.
Аз жената
Кифлички Карлсон

Продукти:
1 п.мая,
4 яйца,
брашно,
1 чаша прясно мляко,
1 чаша захар,
2 ванилии
и кора от лимон.

Приготовление: Маята се разтваря в млякото. Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се към млякото. Разбърква се и се прибавят ванилията, кората от лимона и половин чаша олио. Сипва се брашно, бърка се и започва да се меси 20 мин. Тестото да е меко. Завива се с кърпа за един час да втаса. Намазват се тави с масло или мас. Тестото се разделя на топки, точи се на кръг и се реже на триъгълници. Слага се мармалад, локум, сирене или шоколад. Подреждат се в тава, втасват половин час, мажат се с яйце и се пекат.

ДОБЪР АПЕТИТ!!!!!!!!

Коментирай