Меню

Кюфтета яхния с джинджифил

11 март 2013 | 10:50 | Надежда Маринова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г кайма
200 г гъби
4-5 картофа
1 морков
галета
1 яйце
1/2 ч.ч.домати консерва
дафинов лист
скилидка чесън
джинджифил
червен пипер
сол

Продукти
Приготвяне

От каймата, галетата и яйцето омесваме кюфтета, които изпържваме в много малко олио за около 1-2 минути от всяка страна. Остават леко сурови, но после ще се доварят в яхнията.
За яхнията нарязваме стар лук, който задушаваме в 1 с. л. олио. Прибавяме гъбите и моркова, нарязани на едро. Задушаваме още 1-2 минути. Овкусяваме с червен пипер, джинджифил и чесън. Сипваме около 1/2 л. топла вода и разбъркваме. Прибавяме предварително сварените 2-3 картофа или сурови, но нарязани на дребно. Сипваме доматите, дафиновия лист и кюфтетата. Варим на средно силен котлон около 10 минути.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай