Меню

Бърз мус с ягоди

14 март 2014 | 11:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 купичка пресни ягоди, около 300 г
200 мл течна сметана за готвене (ако ползвате подсладена, не добавяйте захар)
2-3 супени лъжици пудра захар
6 белтъка
2 прахчета ванилия
портокалова кора, шоколад (по желание)

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот направете на пюре ягодите. Сложете ги в купа и добавете към тях захарта. Отделно разбийте сметаната до пухкавост, а в друга купа разбийте белтъците до побеляване. Добавете сметаната и ванилията при ягодите и разбъркайте внимателно.

След това, отново бъркайки леко, сложете и белтъците. Разпределете муса в купички, украсете с няколко парченца ягода, а за допълнителна свежест може да настържете и малко портокалова кора и шоколад. Поставете в хладилник, за да се охлади за около 30 минути.

Снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай