Меню

Торта „Шарлота“

24 април 2014 | 11:36 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
Кората на 1 лимон
2 с. л. какао
1 пак. ванилия
1 ч. ч. смлени орехови ядки
3 пак. желатин
1 л прясно краве мляко
7 яйца
2 с. л. брашно тип 500
2 ч. ч. захар

Продукти
Приготвяне

Разбиват се седемте жълтъка със захарта, прибавят се брашното, разтопеният и охладен желатин, прибавя се и млякото (сварено и охладено) и се бърка на тих огън, докато се глазира, преди да е започнало да пука (ври). Разбиват се белтъците на пяна и след като кремът е изстинал, се прибавят и те към сместа. Тази смес се разделя на 3 части в 3 съда: в 1-вата купа се слагат орехите, във 2-рата купа – какаото, в 3-тата купа – настърганият лимон. Събират се трите части последователно във форма за торта, кейк или пудинг (по избор) и се слага в хладилника, докато се стегне и след това се обръща. Като преди това се слага в топла вода за няколко секунди, за да се отпусне.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай