Меню

Яйца по флорентински

4 август 2014 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 7 гласа
Добави в любими
6 големи яйца
1 супена лъжица мляко
сол и черен пипер на вкус
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица ситно нарязан лук
1 скилидка чесън, смлян
½ чаша нарязани печурки
½ чаша пресен спанак
4 бр чери домати
2 супени лъжици настъргано сирене моцарела
2 супени лъжици настърган пармезан
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата, млякото и солта в купа. Загрейте тигана на средна температура и запържете лука и чесъна, докато омекнат за около 7-8 минути. Добавете гъбите, спанака, чери доматите. Гответе и разбърквайте, докато спанакът е почти готов. Ще отнеме около 3 до 5 минути.

Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте добре, докато яйцата станат полуготови за около 2-3 минути. Накрая прибавете моцарелата и пармезана. Гответе за още 3-4 минути или докато сирената се разтопят. Подправете със сол и черен пипер.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай