Продукти: 
 1кг. агн. месо, 
 1 п. кр. масло, 
 стебла от девисил, 
 черен пипер, 
 сол, 
 1 чаша бяло вино.
Приготвяне: 
 Нарязваме месото на порции, нареждаме стеблата от девисила на дъното на тавата, в съд поставяме подправките и овалваме порциите, намазваме с маслото и подреждаме в тавата, заливаме с вода до ниво месо, слагаме виното, може и УНИ сос, но внимателно – солен е, завиваме с фолио тавата и печем 2, 5 часа, махаме фолиото да се зачерви месото. 
 Поднасяме го с гарнитура дробсарма и червено вино.
Продукти за дробсармата: 
 агнешки пакет, 
 0.200 кг ориз, 
 1 глава лук, 
 1 пак. краве масло, 
 подправки: 
 пресен лук, 
 девисил, 
 джоджен, 
 магданоз, 
 черен и бял пипер, 
 0.200 кг. гъби, 
 червен пипер. 
 Начин на приготвяне: Агнешкият пакет се сварява със сол, задушава се лукът в маслото, прибавя се в ориза, нарязаните дреболии и всичките подправки, сварените или от буркан гъби, залива се с бульона от пакета в съотношение 3 към 1 с ориза и се запича. 
 Добър апетит!