Гъбена супа с мащерка. Снимка: iStock
Няма по-добър начин да се стоплите от уютна купа супа, а тези рецепти за супи са здравословен и вкусен избор за хладното време. Със само 15 грама въглехидрати или по-малко на порция, тези супи са подходящи за хората, които искат да намалят приема си на въглехидрати, като същевременно се хранят добре.
За нея ще ви трябват:
Запържете лука и целината в зехтина, добавете карфиола и бульона. Варете до омекване (около 15–20 минути). Пасирайте до гладка смес и добавете сметаната и подправките.
*Въглехидрати: около 6 г на порция
Необходими продукти:
Запържете гъбите и лука в маслото. Добавете мащерката и бульона и варете 15 минути. Пасирайте частично (или цялата) супа за по-кремообразна текстура. Добавете сметаната и овкусете.
*Въглехидрати: около 7 г на порция
Необходими продукти:
Задушете моркова и джинджифила в зехтин, добавете тиквата и бульона. Варете 10–15 минути, после пасирайте до гладкост. Подправете с куркума и пипер.
*Въглехидрати: около 9 г на порция
За нея ще ви трябват:
Сварете броколите и кейла за 10 минути, добавете бульона и зехтина. Пасирайте, след това добавете авокадото и лимоновия сок. Получава се свежа, кремообразна супа.
*Въглехидрати: около 6 г на порция
Необходими продукти:
Изпечете доматите, чушката и чесъна във фурната за 20 минути. Обелете чушката и сложете всичко в тенджера с бульона и пасирайте. Добавете подправките и варете още 5 минути.
*Въглехидрати: около 8 г на порция
За по-богат вкус можете да добавите кокосово мляко, пармезан или тиквени семки за украса. Всички тези супи са подходящи за кето, нисковъглехидратни и диетични режими.
Да ви е сладко!