Меню

Варени яйца в специален сос

24 септември 2017 | 06:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 яйца
50 г масло
3 супени лъжици брашно
2 чаши зеленчуков бульон
50 мл бяло вино
100 г заквасена сметана
4 супени лъжици горчица
Черен пипер
Сол
1 супена лъжица лимонов сок
Кориандър
Магданоз
40 мин.: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото. В него разбъркайте брашното, докато не останат никакви буци. Разтворете бульона в гореща вода. Излейте го в сместа с брашното. Добавете виното и разбъркайте. Сложете сместа в тенджера и гответе на тих огън като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица. След няколко минути добавете сметаната, лимоновия сок, горчицата и подправките. Варете така на слаб огън още 5 минути.

Разрежете предварително сварените яйца на половини. Добавете ги към соса и сервирайте, докато е горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай