Меню

Лютеница по студен начин

2 септември 2018 | 05:21 | Аз жената
5 от 6 гласа
Добави в любими
5 кг червени капии – печени, обелени 
2, 5 кг патладжан – печен-обелен (трябва да престои една нощ) 
2, 5 кг моркови – сварени 
1 пакетче смлян черен пипер 
1 – 1, 5 компотен буркан готово доматено пюре 
1/2 ч. ч счукан чесън (може и по-малко) 
1/2 л сгорещено олио 
сол около 50 г
1 ч.

Продукти
Приготвяне


Рецептата е много сполучлива. Преди 2-3 год. един колега донесе в службата едно бурканче лютеница по тази рецепта. На всички много ни хареса. Оттогава лютеница приготвям само по този начин. Отървах се от досадното бъркане и висене до огъня.

Така подготвените зеленчуци се смилат с машинка за месо. Смесват се, посоляват се . Прибавя се чер. пипер, пюрето, чесънът и олиото. Напълват се бурканчетата и се стерилизират 30 мин.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай