Меню

Морковена торта

16 юни 2008 | 09:57 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
Морковена торта

Приготвяне
Продукти:
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
3 яйца
1 1/3  ч.ч. брашно
1 ¼  с.л. сода бикарбонат
1 1/3 бакпулвер
1 1/3 с.л. канела
2 големи настъргани моркова
½ ч.ч. начукани ядки / по избор /

Приготвяне:
Захарта и олиото се разбъркват,прибавят се яйцата, едно по едно.В друга купа се бъркат: брашното, сода бикарбонат, бакполувер, канела, сместа се прибавя към разбитите яйца и захар. Към готовата смес се прибавят настърганите моркови и ядките.

За глазурата:
250 г крема сирене Филаделфия
¼   пакетче краве масло
2 ½ ч.ч. захар
ванилия

Всичко това се бърка до получаването на гладък крем и се намазва върху изпечената вече торта.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
светлана ( преди 11 години )
десерта е страхотен и всички мои познати преди да го вкусят ми разказват вица за тортата с моркови .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
юлия ( преди 11 години )
малко си го до украсих, но определено е добра база и за експерименти става яко!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Silvia ( преди 11 години )
Strahoten i burz keks...vmesto edna zjala tikva za praznichnija tikvenik, tuk se nastargvat samo dva morkova!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Анелия ( преди 11 години )
Много сполучлив десерт! Не е труден и наистина се получи чудесен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Дарина ( преди 11 години )
Не разбрах глазурата кога се нанася? Като изстине блатът или още докато е топъл?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар