Приготвяне:
Гъбите се почистват и нарязват на парченца. Половината се поставят в тенджера с 3 чаши вода. Към тях се добавя почистеният и нарязан лук и морков. След като поврат около 20 минути се свалят от котлона и се пасира.

Втората половина гъби се задушават с олиото и ориза. Добавят се 2 ч. ч. вода и се оставя да къкри докато ври другата част от супата. След като оризът е почти готов се добавя към пасираната супа.

Ако е много гъсто се добавя чаша вода. Оставя се да ври още малко. Подправя се с нарязания на ситно магданоз, червения и черния пипер и солта. Добър апетит!

Снимка: shc.hu

* * *

Кладница с лук
Всички рецепти със зеле на едно място
Грахова супа с гъби
Гъбена чорба