Готварство

Постна гъбена супа

Постна гъбена супа
Продукти:
250 г печурки 1/2 ч. ч. ориз 1 глава лук 1 морков 2-3 суп. лъж. олио 1/4 китка магданоз червен пипер 1/2 ч. л. черен пипер на вкус сол
Приготвяне:

Приготвяне:
Гъбите се почистват и нарязват на парченца. Половината се поставят в тенджера с 3 чаши вода. Към тях се добавя почистеният и нарязан лук и морков. След като поврат около 20 минути се свалят от котлона и се пасира.

Втората половина гъби се задушават с олиото и ориза. Добавят се 2 ч. ч. вода и се оставя да къкри докато ври другата част от супата. След като оризът е почти готов се добавя към пасираната супа.

Ако е много гъсто се добавя чаша вода. Оставя се да ври още малко. Подправя се с нарязания на ситно магданоз, червения и черния пипер и солта. Добър апетит!

Снимка: shc.hu

* * *

Кладница с лук
Всички рецепти със зеле на едно място
Грахова супа с гъби
Гъбена чорба

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 1

Напиши коментар
  • 1

    genadi ivanov

    преди 1 година

    xaresaxa mi podpravki te

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto